Τοπικές Ειδήσεις

Η «Για τη φύση Κοιν.Σ.Επ» θα φυτέψει 100 δέντρα για τα 50 που κόπηκαν στη Ρόδο τις τελευταίες ημέρες

Συνολικά 50 δέντρα κόπηκαν τις τελευταίες ημέρες στην πόλη της Ρόδου για τις ανάγκες υλοποίησης δύο έργων υποδομής. Το αποτέλεσμα είναι δεικτικό της νοοτροπίας που εξακολουθεί να θέλει την επέκταση των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων να γίνεται σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και το κριτήριο της αισθητικής να στέκεται πιο ψηλά από τη γηγενή χλωρίδα. Δυστυχώς, τα συγκεκριμένα 50 δέντρα (είτε έπρεπε, είτε δεν έπρεπε να κοπούν) είναι μόνο λίγα μπροστά στον αριθμό εκείνων που κόβονται κάθε χρόνο μέσα από ιδιωτικά και δημόσια οικόπεδα για τις ανάγκες ανέγερσης νέων κτηρίων.

Η νοοτροπία αυτή είναι καιρός ν’ αλλάξει και η επιχείρηση κοινωνικής ωφέλειας «Για τη φύση Κοιν.Σ.Επ» θέλοντας να δώσει το καλό παράδειγμα, θα φυτέψει δύο δέντρα για κάθε ένα που κόπηκε τις τελευταίες ημέρες. Συνολικά θα φυτέψουμε 100 δέντρα (τα είδη που ορίζονται από τη σχετική μελέτη αναδάσωσης) στην καμένη δασική έκταση της περιοχής Κανδυλί, προκειμένου να γίνει μια μικρή εξίσωση της τεράστιας απώλειας. Επειδή πρόκειται για μαζική δεντροφύτευση, ήδη ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου να καθορίσει την πιο κατάλληλη περίοδο υλοποίησης της δράσης.

Με την ενέργειά μας αυτή καλούμε όλες τις τεχνικές και εργολαβικές εταιρείες της Ρόδου να ακολουθήσουν την ίδια μέθοδο. Συγκεκριμένα, καλούμε τις επιχειρήσεις αυτές:

– Να φυτεύουν δύο δέντρα για κάθε ένα δέντρο που κόβουν.

– Να φυτεύουν δύο δέντρα για κάθε σπίτι, διαμέρισμα ή νέο κτήριο που κατασκευάζουν

– Να επικοινωνούν με τους ανθρώπους της κοινωνικής επιχείρησης «Για τη φύση Κοιν.Σ.Επ» ώστε πρώτα να διερευνάται η δυνατότητα διάσωσης του κάθε δέντρου που πρέπει να κοπεί για τις ανάγκες ενός ιδιωτικού ή δημόσιου έργου. Ανεξάρτητος γεωπόνος θα εκτιμά κάθε φορά αν υπάρχει δυνατότητα το δέντρο να σωθεί. Μάλιστα η δαπάνη της εκτίμησης θα βαρύνει την επιχείρηση κοινωνικής ωφέλειας «Για τη φύση Κοιν.Σ.Επ» κι όχι τον εργολάβο.

Το κόστος φύτευσης δύο δέντρων και συντήρησής τους για τρία χρόνια είναι πενιχρό, το δε όφελος για την κοινωνία είναι τεράστιο. Όχι μόνο διαφυλάσσεται το φυσικό περιβάλλον, μα επιπρόσθετα καλλιεργείται η ιδέα της ισόρροπης διαβίωσης των ανθρώπων στο περιβάλλον που τους φιλοξενεί.

Για την κάθε τεχνική ή εργολαβική εταιρεία που θα επιλέξει να ακολουθήσει αυτή την οδό, τα μέλη της επιχείρησης κοινωνικής ωφέλειας «Για τη φύση» είναι έτοιμα να αναλάβουν το έργο της δεντροφύτευσης, καθώς και να υπολογίσουν την απομείωση CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) που επιτυγχάνεται.

Στο τέλος του έτους η «Για τη φύση Κοιν.Σ.Επ» θα παρουσιάσει δημοσίως και θα τιμήσει τις επιχειρήσεις της Ρόδου που θα επιδείξουν ευαισθησία για το πράσινο και θα κάνουν έστω και μια μικρή στροφή προς την κατεύθυνση προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού.

Δεν είναι δύσκολο.

Οι ενδιαφερόμενοι για δεντροφύτευση μπορούν να επικοινωνούν με την επιχείρηση κοινωνικής ωφέλειας «Για τη φύση Κοιν.Σ.Επ» είτε μέσω της ομώνυμης σελίδας μας στο facebook, είτε μέσω email στις διευθύνσεις: info@giatifisi.org ή giatifisi.koinsep@gmail.com

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου