Ειδήσεις

«Δεν αισθάνομαι ξένο σώμα στην παράταξη του Χατζημάρκου»!

“Δεν αισθάνομαι ευτυχής για όσα έχουν γίνει. Πιστεύω ότι ο χρόνος θα με δικαιώσει σε πολλά ζητήματα.  Προχωρώ μπροστά και εργάζομαι για το καλό της Δωδεκανήσου”.
Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη τύπου  χθες, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με αφορμή τη διένεξη που δημιουργήθηκε επειδή ανέθεσε  σε υπάλληλο της Περιφέρειας αρμοδιότητες που είχαν εκχωρηθεί από τον περιφερειάρχη στον περιφερειακό σύμβουλο κ.  Χρήστο Ευστρατίου.
«Ήμουν στο εξωτερικό και  εκπροσωπούσα την Ελλάδα σε  μια σημαντική συνάντηση όταν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο». Έδωσα μάχη για την πατρίδα και την ανάδειξη των προβλημάτων του τόπου. Θυμίζω πως είμαι χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου. Τιμώ τη θέση στην οποία ευρίσκομαι. Στη ζωή μου έχω μάθει να σέβομαι την ιεραρχία και τις διαδικασίες. Το ίδιο ζητώ όμως να κάνουν και οι άλλοι. Όσοι είναι πολιτικά απαίδευτοι εκτίθενται στην κοινωνία», δήλωσε ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και πρόσθεσε πως κινείται πάντα με προσοχή,  αποτελεσματικότητα και διαφάνεια.
Σε ερώτηση αν αισθάνεται  «ξένο σώμα» στην παράταξη του κ. Γιώργου Χατζημάρκου, με αφορμή τους χειρισμούς του, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:
«Εδώ και αρκετά χρόνια δίνω σε πολλά επίπεδα εξετάσεις στην κοινωνία.  Δεν θα σχολιάσω τη στάση του κάθε αυτοδιοικητικού. Αυτό θα το κάνει ο κόσμος. Μέλημα μου είναι να δίνω λύσεις στα προβλήματα και να είμαι κοντά στην κοινωνία. Το γραφείο μου είναι πάντα ανοικτό για τους πολίτες. Όταν κάποιος εργάζεται με όρους προσκηνίου και όχι  παρασκηνίου  δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Δεν αισθάνομαι ξένο σώμα στην παράταξη. Αυτό θα πρέπει να αφορά εκείνους που κάνουν γκάφες. Όταν κάποιος έχει λόγο, άποψη και καθαρή πολιτική σκέψη δεν κρύβει την αλήθεια και λαμβάνει σωστές αποφάσεις δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Στις  επικρίσεις εγώ απαντώ με τη δουλειά μου».
Σε ερώτηση αν του έχει ζητηθεί συνάντηση με τον κ. Χατζημάρκο ο κ. Κόκκινος δήλωσε πως δεν έγινε κάτι τέτοιο.
«Δεν έχω κληθεί για συνάντηση. Προχωρώ μπροστά όμως. Δεν έχω τέτοιου είδους προβλήματα. Περίμενα να αποσυρθεί η επαίσχυντη ανακοίνωση που εκδόθηκε. Δεν έγινε αυτό και έχουν εκτεθεί άλλοι και όχι εγώ. Έχω μάθει να δίνω μάχες προς όφελος των πολιτών.  Τυγχάνει να έχω μια πορεία σταθερή και να εκπροσωπώ τη χώρα στην επιτροπή περιφερειών της ΕΕ.  Εγώ ομιλώ με έργα και η κοινωνία με στηρίζει», δήλωσε ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.
Ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του σε πλήθος εκδηλώσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο.
«Το περασμένο σαββατοκύριακο συμμετείχα σε αρκετές εκδηλώσεις που  πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο. Είχα συνάντηση για την υλοποίηση του έργου «Υποδομές ανάπτυξης Ευρωπαϊκού Προσκοπισμού στη Ρόδο», που είχε κολλήσει. Το ύψος του προϋπολογισμού ανέρχεται στο ποσό των 153.000 ευρώ. Ζήτησα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες από τις Τεχνικές Υπηρεσίες. Συζήτηση για το έργο αυτό θα γίνει   σε  προσεχή συνεδρίαση της   Οικονομικής Επιτροπής. Θα στηριχθούν και δράσεις που αφορούν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό», δήλωσε ο κ.  Χαράλαμπος Κόκκινος.
Αναφορά έκανε ο αντιπεριφερειάρχης και στα προγράμματα εκπαίδευσης που θα υλοποιηθούν από το «ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς» στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Άνοιγμα
στα Αραβικά Εμιράτα.
Ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση της  Επιτροπής Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 31 Ιανουαρίου για να εγκριθεί το πρόγραμμα προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο εξωτερικό.
«Η Περιφέρεια Νοτίου  Αιγαίου θα λάβει μέρος σε αρκετές τουριστικές εκθέσεις. Θα υλοποιηθούν σημαντικές δράσεις για την προβολή των νησιών», δήλωσε ο κ. Κόκκινος.
Στις επιδιώξεις της περιφερειακής αρχής είναι να  συνδεθούν αεροπορικώς  τα μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου  με τα Αραβικά Εμιράτα.
«Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε να πετύχουμε την απευθείας αεροπορική σύνδεση μεγάλων νησιών  με τα Αραβικά Εμιράτα. Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια θα λάβει μέρος σε τουριστική ΄εκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας  στο τέλος του τρέχοντος έτους», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μ Παπαβασιλείου.
«Θα λάβουμε μέρος σε τουριστικές εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Μόσχα στις Κάννες, στο Λονδίνο  και στην Αθήνα. Για πρώτη φορά θα λάβουμε μέρος σε Road Show που θα πραγματοποιηθούν στην Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία,  και  στο Ιράν», δήλωσε η κ. Παπαβασιλείου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

 • ΣΚΟΡΠΙΟΣ    03.02.2015 19:54

  “Καταπέλτης ο Εισαγγελέας
  ένοχοs για παράβαση
  καθήκοντος και ασύλληπτος ο τρόπος της
  διαχείρισης του δημόσιου χρήματος”, σημείωσε χαρακτηριστικά, κλείνοντας την
  αγόρευσή του.

  Ο
  κατηγορούμενος,, όντας υπάλληλος που στα καθήκοντά του ήταν η έκδοση και η
  σύνταξη ορισμένων δημοσίων εγγράφων, ενεργώντας με πρόθεση, βεβαίωσε ψευδώς
  παραστατικά που έχουν έννομες συνέπειες”. Σύμφωνα λοιπόν με το περιεχόμενο του
  κατηγορητηρίου “κατά το χρονικό διάστημα από 11-12-2008 και εντεύθεν και οι δύο
  κατηγορούμενοι, ενήργησαν περισσότερες από μία πράξεις, οι οποίες συνιστούν
  εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος

  Το δικαστήριο δέχτηκε τέλος ότι δεν πρόκειται για πεπλανημένη διοικητική
  ενέργεια των κατηγορούμενων, η οποία οφείλεται σε έλλειψη εμπειρίας τους σε
  τέτοιο διαγωνισμό, αλλά σε δόλια πράξη. και τον καταδίκασε [Εφετείο Αιγαίου]
  αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή .

  Aυτόs λοιπον o κύριοs
  συγκαταλέγεται στην λίστα των “επίορκων” δημοσίων
  υπαλλήλων, έπειτα από την αμετάκλητη καταδίκη του από τον Άρειο Πάγο, για
  παράβαση καθήκοντος, απόφαση που πάρθηκε και αναρτήθηκε επίσημα στο site του
  ανώτατου δικαστηρίου . Ο συγκατηγορούμενος του έχει τεθεί σε αργία ,
  ενώ o ίδιοs πηρε χάρη από τον πρόεδρο τηs
  Δημοκρατίαs !!!

  ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ‘’ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ’’
  ……..ΠΟΥ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ
  …….!!!!!

  Νρέπομαι ειλικρινά

Σχολιασμός άρθρου