Ρεπορτάζ

Σοβαρές υποθέσεις ναρκωτικών ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου- Είχαν απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση σοβαρών υποθέσεων διακίνησης ναρκωτικών, που είχαν προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη.
Στο εδώλιο θα καθίσουν συγκεκριμένα μέλη σπείρας αλλοδαπών που λειτουργούσαν συσκευαστήριο ηρωίνης στην πόλη της Ρόδου.
Το πρωτόδικο δικαστήριο έχει επιβάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ σε δύο από τους 8 κατηγορούμενους στην υπόθεση.
Εχουν κριθεί συγκεκριμένα ένοχοι για αγορά και κατοχή ναρκωτικών με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου οι Α. Μ. του P., 27 ετών και A. S. του S., 28 ετών υπήκοοι Αλβανίας που καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη αλλά και ο ομοεθνής τους Α. Κ. του P., 21 ετών, που κρίθηκε ένοχος για κατοχή μικρής ποσότητας ηρωίνης στον οποίο έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης 3 ετών και δύο μηνών.
Αθώοι κρίθηκαν στην ίδια υπόθεση οι G. M. του P., 32 ετών, Κ. Μ. του S., 34 ετών, έγκλειστος στις φυλακές της Κω, Α. Μ. του J., 27 ετών, Α. Ζ. του C. 51 ετών και E. M. του R., κάτοικος Αθηνών.
Κατά τις έρευνες των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών κατασχέθηκαν πάνω από 2,5 κιλά ηρωίνης και το χρηματικό ποσό των 2.260 ευρώ.
Η ποσότητα αυτή επρόκειτο να πωληθεί έναντι 80.000 ευρώ περίπου σε 10.000 δόσεις σε τοξικομανείς του νησιού.
Τον Ιανουάριο του 2012 περιήλθε στους αστυνομικούς η πληροφορία ότι στην οικία του S. A. στην οδό Μιχαήλ Πετρίδη, αποκρύπτονται μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
Το μεσημέρι της 11ης Ιανουαρίου 2012 μετέβη στην ανωτέρω οικία ο Μ. A. και αφού παρέμεινε επί δέκα λεπτά σε αυτήν, αποχώρησε. Στη συνέχεια, τις μεσημβρινές ώρες της 13ης Ιανουαρίου 2012 και 15 Ιανουαρίου 2012 εισήλθαν στην οικία οι δύο αδελφοί και αφού παρέμειναν σε αυτήν επί δέκα λεπτά περίπου, αποχώρησαν.
Απογευματινές ώρες της 16ης Ιανουαρίου 2012 εισήλθαν στην οικία αυτήν οι ίδιοι. Μετά την πάροδο μισής ώρας, ο Μ. G. του P. άνοιξε την πόρτα και οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν. Εισερχόμενοι στο διαμέρισμα διαπίστωσαν ότι οι ανωτέρω μαζί με τον Μ. A., προέβαιναν στον τεμαχισμό μεγάλης ποσότητας ηρωίνης και στον καταμερισμό αυτής σε νάιλον συσκευασίες, αφού προηγουμένως την ζύγιζαν σε ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν 67 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 1.909 γραμμαρίων και ποσότητα ηρωίνης κατανεμημένη σε σακουλάκια βάρους 610 γραμμαρίων.
Επίσης, βρέθηκαν μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένα μαχαίρι, ένα ψαλίδι, πλήθος νάιλον συσκευασιών, δύο κενές αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, χωρητικότητας μισού κιλού ηρωίνης εκάστη, καθώς και έντυπα αποστολής χρημάτων της εταιρείας «MONEY GRAM».
Σε έρευνα εξάλλου στην οικία του Μ. G του P., στην οδό Βουλγαροκτόνου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.
Στο δωμάτιο του Μ. A. του P, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1200 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.
O K. A. συνελήφθη περί ώρα 21:30 της 16ης Ιανουαρίου 2012, έξω από την οικία του, επί της οδού Αμμοχώστου και κατόπιν έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 13,8 γραμμαρίων. Επίσης, στο τραπεζάκι του καθιστικού βρέθηκε και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη καθαρού βάρους 0,6 γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο.
Περί ώραν 23:00 συνελήφθη στα Κοσκινού ο Μ. Α. του J. και κατόπιν έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

-Το δικαστήριο θα απασχολήσει και υπόθεση με κατηγορούμενο για αγορά και κατοχή μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης τον Αλβανό M. B. ή E. B. του Ι., 24 ετών, στον οποίο έχει επιβληθεί πρωτοδίκως, ποινή κάθειρξης 13 ετών και 4 μηνών.
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη την 8η Ιανουαρίου 2012 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.
Το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε αθώους τους συγκατηγορούμενούς του V. B. του Μ., 28 ετών, υπήκοο Αλβανίας, F. E. του Η., 38 ετών, υπήκοο Αλβανίας και την D. A. S. αγνώστου πατρός, 22 ετών, υπήκοο Ρουμανίας.
Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:
Οι αστυνομικοί έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση και ακινητοποίησαν την 6η Ιανουαρίου 2012 και περί ώραν 20.30 τον πρώτο, που εκινείτο πεζός, στη συμβολή των οδών Ιωάννη Μεταξά και Αρ. Βαλαωρίτη.
Μαζί του ήταν η τέταρτη κατηγορούμενη, που κρατούσε τα κλειδιά οικίας, επί της οδού Παπαλουκά. Ακολούθησε έρευνα στην οικία αυτή, και βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες, εντός απορροφητήρα, τέσσερις αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 638,2 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένα ψαλίδι και μια τεμαχισμένη νάιλον συσκευασία.
Ακόμα σε συρτάρι του υπνοδωματίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια κάρτα GOLD της εταιρείας ταχυμεταφοράς χρημάτων WESTERN UNION και ένα κινητό τηλέφωνο και μια κάρτα SIM.
Ακολούθησε έρευνα στην οικία του δεύτερου κατηγορούμενου, στην οδό Δηλμπεράκη. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ σε έρευνα στην οικία του τρίτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 17.500 ευρώ και ένα βιβλιάριο τράπεζας.
Σύμφωνα με τη Δίωξη Ναρκωτικών, οι τρεις πρώτοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων, που αφορούν την αγοραπωλησία μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης. Οι δυο πρώτοι κατηγορούμενοι είναι εξαδέλφια, ενώ ο τρίτος έχει παντρευτεί την αδελφή του δεύτερου. Από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε ωστόσο ότι ο δεύτερος και ο τρίτος είχαν εμπλοκή στην υπόθεση με την κοκαΐνη.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ένας 61χρονος, επιχειρηματίας, κάτοικος Ρόδου, που είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές σε υποθέσεις ναρκωτικών και σωματεμπορίας, δήλωσε στους αστυνομικούς ότι αναγνωρίζει ανεπιφύλακτα τον πρώτο κατηγορούμενο ως το άτομο που τον προμήθευε κατά το παρελθόν με ποσότητες κοκαΐνης. Φέρεται να κατέθεσε μάλιστα ότι τον εγνώρισε μέσω του έγκλειστου στη φυλακή για υποθέσεις ναρκωτικών B. D., πριν από ένα έτος περίπου και ότι είχε αγοράσει απ’ αυτόν πέντε με έξι φορές από ένα γραμμάριο κοκαΐνης έναντι 60 ευρώ.
-Το δικαστήριο θα απασχολήσει και υπόθεση για την οποία έχουν επιβληθεί πρωτοδίκως ποινές κάθειρξης 15 ετών και χρηματικές ποινές 50.000 ευρώ στους υπηκόους Αλβανίας D. Q. του F. 33 ετών, έγκλειστο στις φυλακές Αλικαρνασσού, K. K. του A. 38 ετών, έγκλειστο στις φυλακές Γρεβενών και C. E. του S. 34 ετών, έγκλειστο στις φυλακές Πατρών, που κρίθηκαν ένοχοι οργάνωσης, κατεύθυνσης και χορήγησης οδηγιών και εντολών για την τέλεση των πράξεων της κατοχής και της παράδοσης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια μέσα από τις φυλακές.
Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ έχει καταδικαστεί η συγκατηγορούμενή τους Σ. Γ. του Ι. 31 ετών, κάτοικος Μεσαιωνικής Πόλης, σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και 3 μηνών και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ ο S. P. του V. 23 ετών, υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Ρόδου και σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 31.000 ευρώ ο Α. Κ. του Ν. 23 ετών, υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Ρόδου.
Συνοπτικά το ιστορικό της υπόθεσης:
Στους αστυνομικούς περιήλθε πληροφορία που έφερε την 31χρονη να κατέχει ποσότητα ηρωίνης. Την εντόπισαν την 7η Ιανουαρίου 2011, στην οδό Τσαλδάρη και σε σωματική έρευνα που της έγινε, βρήκαν τρεις πλαστικές συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 3,4 γραμμαρίων. Αφέθηκε αυθημερόν ελεύθερη με εντολή του Εισαγγελέα.
Την επόμενη ημέρα και ώρα 20.00 μετά από νέα έρευνα στο σπίτι της, στην οδό Λεμεσού, παρέδωσε στους αστυνομικούς δύο πλαστικές συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 84,5 γραμμαρίων.
Εξεταζόμενη φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είχε δεχτεί κλήση από τον γνωστό για υποθέσεις ναρκωτικών, έγκλειστο στις φυλακές Γρεβενών, K. K., o oποίος της ζήτησε κατ’ εντολήν του έγκλειστου στις φυλακές Αλικαρνασσού D. Q. να παραλάβει 100 γραμμάρια ηρωίνης, από άγνωστο άτομο.
Η 31χρονη κατέθεσε ότι την 5η ή 6η Ιανουαρίου παρέλαβε σε υπαίθριο χώρο στους «Τρεις», δύο πλαστικές συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 100 γραμμαρίων περίπου.
Ενώ εκρατείτο στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, φέρεται να δέχτηκε, το πρωί της 9ης Ιανουαρίου 2012, τηλεφώνημα από τον D. Q., μέσα από τις φυλακές. Ο κρατούμενος φέρεται να της έδωσε εντολή να παραδώσει την ηρωίνη στον S. P..
Eπικοινώνησε με τον S. P. και κανόνισαν ραντεβού και εν συνεχεία, περί ώραν 11.00 της Δευτέρας, άφησε τα ναρκωτικά στην πύλη του Αγ. Ιωάννη, στη Μεσαιωνική Πόλη. Μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκαν στο σημείο με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο ο S. P. και Α. Κ. και παρέλαβαν τις συσκευασίες. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και τους συνέλαβαν.
Εξεταζόμενος ο P. S. ισχυρίστηκε ότι είχε λάβει εντολή από τον κρατούμενο, C. E., να παραλάβει 30 γραμμάρια ηρωίνης από άγνωστη σ’ αυτόν γυναίκα. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της παραμονής του στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών φέρεται να δέχτηκε κλήση στο κινητό του τηλέφωνο από τον κρατούμενο, ο οποίος τον ρώτησε αν παρέλαβε τα ναρκωτικά. Εκείνος απάντησε θετικά και εν συνεχεία φέρεται να του είπε ότι τη συγκεκριμένη ποσότητα είχε κανονίσει ο πρώτος κρατούμενος D. Q. και δεν γνώριζε το ακριβές βάρος της.
Σε έρευνα στην οικία του S. P. βρέθηκε μια αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη βάρους 3,2 γραμμαρίων και στην οικία του A. K. ένα τσιγαριλίκι, μια συσκευασία με κάνναβη βάρους 1,6 γραμμ., μια μεταλλική γροθιά και ένα αστεράκι του νίντζα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου