Ειδήσεις

Μ. Θεμιστοκλέους: Στόχος να εξελιχθεί ο ιός ως μία “βαριά γρίπη”

Απώτερος στόχος είναι να εξελιχθεί ο ιός ως μία “βαριά γρίπη”, που δεν θα επιβαρύνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την κοινωνική ζωή, τονίζει ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Όπως ενημερώνει, έχει εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού και επισημαίνει για ακόμη μία φορά την ανάγκη να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να ελέγξουμε την πανδημία.

Το όραμά του, λέει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, δεν είναι απλά να συμβάλει στην απελευθέρωσή μας από τα δεσμά του κορονοϊού,  τα οποία είναι πολλά και επώδυνα, “συντονίζοντας το ισχυρότερο όπλο εναντίον του”, αλλά και η τεχνογνωσία από την αναμφισβήτητα εντυπωσιακή οργάνωση του εμβολιασμού να χρησιμοποιηθεί για ένα ακόμη άλμα στο μέλλον.

“Ο απώτερος, στόχος μας είναι να εξελιχθεί ο ιός ως μια «βαριά γρίπη» που δε θα επιβαρύνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την κοινωνική μας ζωή” και ο επόμενος στόχος , τονίζει ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι ένα νέο ψηφιοποιημένο σύστημα Υγείας με τη συμμετοχή και τη συνεργασία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, που θα παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. “Η ψηφιοποίηση, αποτελεί βασικό βραχίονα των νέων αλλαγών” και “η Επιχείρηση «Ελευθερία» μας δείχνει το δρόμο για την επόμενη ημέρα”.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους μιλάει για το σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης, την εντατικοποίηση της ενημέρωσης για τον εμβολιασμό, αλλά και για το σήμερα και το αύριο του τομέα της υγείας.  Ταυτόχρονα επισήμανε πως “Σε αυτή τη φάση γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μην επηρεαστεί σημαντικά, η καθημερινότητά μας, η κοινωνική και οικονομική μας ζωή. Να το πούμε ξεκάθαρα, γίνεται κάθε προσπάθεια για να αποφύγουμε ένα γενικευμένο lock- down με τις πολύ σοβαρές συνέπειες του”

Παράλληλα, τονίζει ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα έχουν ξεκινήσει οι πρώτοι εμβολιασμοί στα ιατρεία των παιδιάτρων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου