Τοπικές Ειδήσεις

Hλίας Τσέρκης: Δεν θα συμμετέχω εκ νέου στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ.

Αγαπητές/οι Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν σε όλη την χώρα εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των Προέδρων στις ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ καθώς και των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των κομματικών οργανώσεων της Ν.Δ.

Έχοντας υπηρετήσει την παράταξη μας στα Δωδεκάνησα επί 8 συνεχόμενα έτη, από διάφορες θέσεις στις κομματικές της οργανώσεις και συγκεκριμένα ως αιρετό μέλος (Υπεύθυνος του τομέα Υγείας) στην τότε ΝΟΔΕ (νυν ΔΕΕΠ) και εν συνεχεία επί 5,5 χρόνια ως Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ρόδου, της πολυπληθέστερης Τοπικής Οργάνωσης του Αιγαίου καθώς και ως Αναπληρωτής Πρόεδρος ΝΟΔΕ, αποφάσισα να μην είμαι εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες.

Ως γνωστόν, είμαι στη Ρόδο από τα τέλη του 2011 και μετά από την ενεργή παρουσία μου στα συνδικαλιστικά δρώμενα των Νοσοκομειακών Ιατρών των Αθηνών, αφού υπήρξα επικεφαλής της Πενταμελούς επιτροπής του Νοσοκομείου Αγία Όλγα, αλλά και στην Ειδική Κομματική Οργάνωση Ν.Δ. (ΕΚΟ) Ιατρών Αττικής, αποφάσισα το 2013 να θέσω υποψηφιότητα στην Νομαρχιακή Οργάνωση της παράταξη μας. Σκοπός μου ήταν να συμμετέχω στη μάχη από την πρώτη γραμμή, ενάντια στον άκρατο λαϊκισμό που επικρατούσε την εποχή εκείνη στην πολιτική ζωή της χώρας. Να υπενθυμίσω ότι στις εκλογές του Ιουνίου 2012 η Νέα Δημοκρατία είχε λάβει το ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό της (18,85 %) και είχε εκλέξει μόλις 129 Βουλευτές. Τότε ήταν που επέλεξα να συμμετέχω ενεργά με τις κομματικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας, λαμβάνοντας μέρος στο δημόσιο διάλογο, όταν κάποιοι κρυβόντουσαν ή άλλοι στοιχιζόντουσαν πίσω από μεγάλα λόγια και πίστευαν σε ευχολόγια και σε εύκολες λύσεις.  Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της διαιρετικής τομής μεταξύ μνημονίου και αντιμνημονίου, του ευρωσκεπτικισμού αλλά και του λαϊκίστικου καταγγελτικού λόγου από διάφορα κόμματα και φορείς,  επέλεξα να συμμετέχω στη μάχη υπέρ των ρεαλιστικών πολιτικών με την παρότρυνση φίλων και ομοϊδεατών.

Νοιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ σε όλα τα μέλη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας και να τους ευχαριστήσω από καρδιάς, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια και με τίμησαν με την ψήφο τους, ώστε να τους εκπροσωπώ από τη θέση του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ρόδου. Ήταν μοναδική εμπειρία η γνωριμία με τη βάση του κόμματος στα Δωδεκάνησα και με τα περισσότερα μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

Να ευχαριστήσω επίσης, τους συναγωνιστές μου από τις κομματικές οργανώσεις του Νομού μας για την συνεργασία μας και τους κοινούς ιδεολογικούς αγώνες που δώσαμε τα τελευταία 8 χρόνια.  Όλα αυτά τα χρόνια,  ήταν περίοδος ανιδιοτελούς προσφοράς και δεν υπήρξε για μένα προσωπικά, ούτε εργαλείο επίτευξης άλλων στόχων, ούτε σκοπός αυτοπροβολής.

Αισθάνομαι υπερήφανος που υπηρέτησα τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, προσπαθώντας να μεταλαμπαδεύσω στην κοινωνία τις αξίες και τα ιδανικά της.

Εξάλλου  ο  βασικός  στόχος  επετεύχθη, η  Νέα  Δημοκρατία  είναι  η πλέον η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην περιοχή μας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της Κυβέρνησης, τους τέσσερις Βουλευτές του Νομού μας στα βουλευτικά έδρανα του κοινοβουλίου αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση να διοικείται από μέλη της παράταξής μας.

Πλέον, θα συνεχίσω να προσφέρω στην κοινωνία, μέσω της ιδιότητας μου ως Ιατρός Παθολόγος, ιδιαίτερα αυτήν την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, αλλά και ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου. Παράλληλα, η παρουσία μου ως επικεφαλής του τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Νησιωτικότητας του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου είναι ένα πεδίο με Πανελλήνια εμβέλεια και τεράστια δυναμική.

Εύχομαι στη νέα Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου και στους νέους Προέδρους των ΔΗΜΤΟ αλλά και των μελών των Διοικητικών τους Συμβουλίων, να έχουν μία καλή θητεία με αγαστή συνεργασία και να συνεχίσουν τη μεγάλη προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον, με περισσότερες προοπτικές προόδου και ευημερίας για όλους και ειδικά για τις επόμενες γενιές.

Μετά τιμής,

 

Ηλίας Τσέρκης

Πρόεδρος Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης

Νέας Δημοκρατίας Ρόδου

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Αντώνης Μανουσάκης    03.10.2021 13:01

    Η αποχή του Ιατρού κ Τσέρκη Ηλία από την φιλελεύθερη παράταξη μόνο ως ζημιά για την παράταξη μπορεί να εκληφθεί διότι ο εν λόγω διαθέτει προσωπικότητα με σπάνια ποιοτικά χαρακτηριστικά, εύχομαι να αναπληρωθεί αν όχι ισάξια ,επάξια.

Σχολιασμός άρθρου