Τοπικές Ειδήσεις

ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ΟΑΕΔ Ρόδου – Ειδικότητες για το σχολικό έτος 2021-2022

Σας κάνουμε γνωστό ότι στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ΟΑΕΔ Ρόδου κατά το Σχολικό Έτος 2021-2022 θα λειτουργήσουν οι εξής ειδικότητες:

1. Αισθητικής Τέχνης

2. Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών

3. Εγκαταστατών Ψυκτικών & Κλιματιστικών Έργων

4. Τεχν. Θερμικών & Υδραυλικών Εγκαταστάσεων

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ ΡΟΔΟΥ Επίσης, για πρώτη φορά κατά το Σχολικό Έτος 2021-22 θα λειτουργήσει Πειραματική ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Ρόδου με τις παρακάτω ειδικότητες: 1. ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 3. ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ Για την Πειραματική ΕΠΑΣ οι εγγραφές θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες.

Η Σχολή είναι Δημόσια και η φοίτηση είναι δωρεάν. Επίσης, πολλοί μαθητές και μαθήτριες δικαιούνται επίδομα στέγασης και σίτισης.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι γεννήθηκαν τα έτη 1998-2006 και είναι κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου ή άλλου ισότιμου ή ανώτερου τίτλου σπουδών. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXIS στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-epaggelmatike-skhole-epas-tou-oaed

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί από 4/8/2021 έως και 15/9/2021(ώρα 23:59) για την ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Ρόδου.

 

Για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης απαιτούνται: Κωδικοί taxis, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, τίτλος σπουδών, δικαιολογητικά κοινωνικών κριτηρίων, νομιμοποιητικά έγγραφα για υποψηφίους εκτός Ε.Ε.

 

Ο ΟΑΕΔ εφαρμόζει από το 1952 το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυικό σύστημα στη χώρα μας, που βασίζεται στο διαχρονικά επιτυχημένο μοντέλο της Γερμανίας και συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στην τάξη με την πρακτική άσκηση (on-the-job-training) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας.

 

Η αμοιβή των μαθητών αντιστοιχεί σε 21,78 € για κάθε ημέρα πρακτικής άσκησης για 2 έτη (τέσσερα εξάμηνα).

 

Πανελλαδικά λειτουργούν 50 ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ που προσφέρουν σπουδές σε 32 ειδικότητες.

 

Οι μαθητές των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ :

 

· Πραγματοποιούν πρακτική άσκηση με αμοιβή και ασφάλιση.

· Φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια.

· Τους παρέχονται τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα.

· Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.

· Δικαιούνται σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές.

· Δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

 

Στη Σχολή γίνονται δεκτοί μαθητές που έχουν γεννηθεί από 1998 έως 2006 Προθεσμίες ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων εγγραφής: από 4-8-2021 έως 15-9-2021

Σε περίπτωση που οι αιτήσεις ανά ειδικότητα υπερβούν τις θέσεις που προβλέπονται, θα επιλεγούν οι μαθητές με βάση τη βαθμολογία (ο βαθμός του Τίτλου Σπουδών θα αντιστοιχεί σε τόσα μόρια όσα και ο βαθμός με μετατροπή του κλασματικού μέρους σε δεκαδικό) καθώς και κοινωνικά κριτήρια. Τα κοινωνικά κριτήρια είναι τα εξής:

1. Πολύτεκνοι – 2 μόρια (Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης)

2. Τρίτεκνοι – 1 μόριο (Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης)

3. Ορφανοί από ένα γονέα – 3 μόρια (Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης)

4. Ορφανοί από δυο γονείς – 4 μόρια (Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης)

5. Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ίσο ή κάτω από 12.000€ – 1 μόριο (Εκκαθαριστικό Εφορίας)

6. Οι παραπεμπόμενοι από ιδρύματα – 2 μόρια (Έκθεση Κοινωνικής Έρευνας)

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ ΡΟΔΟΥ Θεμ. Σοφούλη 93, ΡΟΔΟΣ 85 133 Τηλ.: 22410 31077, Email: epas.rodos@oaed.g

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου