Αθλητικά

Ιππασία: Τελική ευθεία για την Α.Ι.Α. ιππικής αντοχής και δεξιοτεχνίας

Το Σάββατο 3 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ιππασίας Ρόδου θα διεξαχθεί η 3η Άδεια Ικανότητας Αθλητή ιππικής αντοχής και δεξιοτεχνίας που περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.
Τα πάντα είναι έτοιμα για την διοργάνωση, όπου αναμένεται να βρεθεί ο αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Ι. Ισίδωρος Κούβελος, με την «δσπορ» να θυμίζει τα σημαντικότερα σημεία της προκήρυξης.
Αναλυτικά:
Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας διοργανώνει την 3η Άδεια Ικανότητος Αθλητού Ιππικής Δεξιοτεχνίας και Ιππικής Αντοχής στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ιππασίας Ρόδου το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 και ώρα 16:00.
Οι πρακτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές και με βάση τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα των δύο αθλημάτων, Ιππικής Δεξιοτεχνίας και Ιππικής Αντοχής.
ΑΔΕΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΟΥ
-ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ
Η εξεταστέα ύλη για την ΑΙΑ είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΟΙ, www.hef.gr
1. Θεωρία
– Κανονισμοί Αθλημάτων (Ιππικής Δεξιοτεχνίας & Ιππικής Αντοχής)
– Γενικά (Σαγή, Ορισμοί, Ίππευση, Ιππική Συμπεριφορά, Μεταφορά, Αγώνες, κ.τ.λ.)
– Κτηνιατρικά (Ιππολογία, Υγιεινή του Αλόγου, Ιπποκομία, Τροφή, Ασθένειες)
Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε 30 πολλαπλές ερωτήσεις από τα Γενικά θέματα, τα Κτηνιατρικά, την Ιππική Δεξιοτεχνία και την Ιππική Αντοχή και θα πρέπει να απαντηθούν ορθά τουλάχιστον οι 25. Θα υπάρχει επαρκές όριο χρόνου μέσα στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να απαντήσουν όλες τις ερωτήσεις. Οι εξεταζόμενοι άνω των 14 ετών έχουν 30 λεπτά για να απαντήσουν τις πολλαπλές ερωτήσεις, ενώ οι εξεταζόμενοι ηλικίας 9 έως 14 θα έχουν 40 λεπτά.
2. Πρακτική
– Τεστ Ιππικής Δεξιοτεχνίας: Ε Αρχαρίων, σύμφωνα με την προκήρυξη ΙΔ 2021. Οι εξεταστές κρίνουν την θέση του ιππέα, την ακρίβεια στο test Ι.Δ. καθώς και την ικανότητα του ιππέα να καθοδηγεί τον ίππο του.
– Κτηνιατρική επιθεώρηση – έλεγχος ίππων, όπου οι ίπποι πρέπει να παρουσιάζονται από τους ίδιους τους υποψήφιους
-Εκπαιδευτική διαδρομή Ιππικής Αντοχής 5χλμ.
-ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Όλοι οι υποψήφιοι εξετάζονται στη θεωρία γραπτά. Όσοι υποψήφιοι επιτύχουν στη θεωρία, εξετάζονται στη συνέχεια στο τεστ Ιππικής Δεξιοτεχνίας, Ε Αρχαρίων.
Ολοκληρώνοντας με επιτυχία το τεστ Ιππικής Δεξιοτεχνίας Ε Αρχαρίων, οι εξεταζόμενοι θα έχουν λάβει την ΑΙΑ στην Ιππική Δεξιοτεχνία.
Στη συνέχεια οι εξεταζόμενοι, αν επιθυμούν να λάβουν και την ΑΙΑ Ιππικής Αντοχής, θα εξετάζονται στην κτηνιατρική επιθεώρηση – έλεγχο ίππων και στην εκπαιδευτική διαδρομή Ιππικής Αντοχής 5χλμ.
Ολοκληρώνοντας με επιτυχία την εκπαιδευτική διαδρομή Ιππικής Αντοχής 5χλμ., οι εξεταζόμενοι θα έχουν λάβει και την ΑΙΑ στην Ιππική Αντοχή.
Αθλητές που κατέχουν ήδη την Άδεια Ικανότητας Αθλητού στην Ιππική Δεξιοτεχνία, θα εξετάζονται στη θεωρία μόνο στις ερωτήσεις Ιππικής Αντοχής, στην κτηνιατρική επιθεώρηση – έλεγχο ίππων και στην εκπαιδευτική διαδρομή Ιππικής Αντοχής 5χλμ.
Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να φορούν καπέλο ιππασίας τριών σημείων. Επιπλέον οι υποψήφιοι έως 14 ετών είναι υποχρεωτικό να φορούν και εγκεκριμένο Θώρακα Ασφαλείας.
Κατά τα λοιπά, η ενδυμασία όπως ορίζεται στον Κανονισμό Ιππικής Αντοχής (άρθρο 823). Κάθε ίππος μπορεί να συμμετάσχει την ίδια ημέρα ΜΟΝΟ με έως δύο υποψηφίους (τεστ ΙΔ & εκπαιδευτική διαδρομή ΙΑ).
-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΙΑ
Διεύθυνση διοργάνωσης / εκπρόσωπος ΕΟΙ: Ηρακλής Μπάσδρας
Εκπρόσωπος Ομίλου: υπό την ευθύνη του Διοργανωτή Ομίλου
Εξεταστές ΑΙΑ: από Κ.Ε.Κ./ Ε.Ο.Ι.
Ιατρός αγώνα: ευθύνη διοργανωτή Ομίλου
Πεταλωτής αγώνα: ευθύνη του Διοργανωτή Ομίλου».
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι την Κυριακή 4 Ιουλίου θα ακολουθήσει ο 3ος Αναπτυξιακός Αγώνας Ιππικής Αντοχής στις εγκαταστάσεις του Κ.Ε.Ι.Ρ.
Να σημειώσουμε ότι χορηγός των επάθλων είναι τα «Καύσιμα Λυριστής», ενώ χορηγοί φιλοξενίας το «Fantasy resort hotel», η οικοδομικές επιχειρήσεις Κάλλιστος και Βασίλης Διακογεωργίου και το εστιατόριο «πολλωνιάτισα» .

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου