Δημοσιεύθηκε στα μέσα ενημέρωσης ότι «Από την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, συνολικού ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ, το ποσόν των 15 εκατομμυρίων θα διατεθεί για τη δημιουργία μονάδων που θα στεγάσουν 174 υπερσύγχρονες νέες κλίνες εντατικής θεραπείας, σε 15 δημόσια νοσοκομεία σε διάφορες περιοχές της χώρας.»

Κοιτάζω τον πίνακα κατανομής και βλέπω ότι στο Αιγαίο δίνεται μόνο 1 νέα κλίνη στο Νοσοκομείο της Λέσβου, στην Κρήτη δίνονται συνολικά 25 νέες κλίνες στα δύο Νοσοκομεία του Ηρακλείου και το Νοσοκομείο Χανίων, ενώ στο Ιόνιο καμία νέα κλίνη..!!!

Η Ρόδος άραγε το Γ.Ν. της οποίας καλύπτει αποκλειστικά με την Μ.Ε.Θ. των έξη (6) σε λειτουργία κλινών αυτή τη στιγμή όλα τα Δωδεκάνησα (και που λόγω ελλιπούς προσωπικού θα είναι σε λίγο 5 ή και 4), με ποια κριτήρια έμεινε εκτός κατανομής της δωρεάς αυτής από το Υπουργείο Υγείας;

Ξέρω ότι «είμαι έξω από τον χορό», αλλά σκέπτομαι πως αν ήμουν τώρα εν ενεργεία Βουλευτής του νομού ή ακόμα και Διοικητής του Νοσοκομείου του και συνέβαινε αυτό (που θα έκανα τα αδύνατα – δυνατά να μην συμβεί), δεν θα μπορούσα σίγουρα για αρκετό καιρό να κοιμηθώ ήσυχος…!!!

Εσείς οι “εν ενεργεία” όμως τι κάνατε ή τι σκοπεύετε να κάνετε γι’ αυτό;

Ρόδος, 2 Ιουλίου 2020

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ

Πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ