Ειδήσεις

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου με τους εν ενεργεία και τους νεοεκλεγέντες Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Ρόδου για τον καθαρισμό των ρεμάτων.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου συνάντηση εργασίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Φώτη Χατζηδιάκου με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του νησιού, καθώς και με τους Διευθυντές των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, κ.κ. Μανώλη Διακομιχάλη και Θεοδόση Κολιάδη αντίστοιχα, με θέμα τα «Έργα καθαρισμού ποταμών και ρεμάτων καθώς και επανακατασκευής τοιχωμάτων προστασίας αυτών, στα νησιά Ρόδου, Καλύμνου και Ψερίμου», σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 57104/ΔΕ-7152 απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο κ. Χατζηδιάκος ενημέρωσε τους Προέδρους, ότι στα πλαίσια της αντιπλημμυρικής προστασίας, υπάρχει διαθέσιμο ειδικό κονδύλι 2.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων που αφορά στον καθαρισμό των ρεμάτων. Ο Αντιπεριφερειάρχης στα πλαίσια της καλύτερης δυνατής διαχείρισης και αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων ζήτησε από τους Προέδρους να καταθέσουν άμεσα (εντός δυο ημερών) στοιχεία αναφορικά με τα ρέματα που διέρχονται από τις περιοχές τους προκειμένου να εκπονηθεί εγκαίρως η μελέτη αξιολόγησης, ιεράρχησης και προγραμματισμού των απαιτούμενων παρεμβάσεων και να εγκριθούν οι σχετικές εργολαβίες.

Στα πλαίσια της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου ενημέρωσε τους Προέδρους των Τοπικών και των Δημοτικών Κοινοτήτων και για το ειδικό κονδύλι ύψους 1.000.000 ευρώ που αφορά στην κατασκευή και εγκατάσταση στηθαίων ασφαλείας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ζητώντας τους να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.

Στη συζήτηση που ακολούθησε οι αιρετοί αναφέρθηκαν στην κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές τους και δεσμεύτηκαν να καταθέσουν τα στοιχεία τις προσεχείς ημέρες για να ξεκινήσει η σχετική διαδικασία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου