Αθλητικά

Ξένοι και στα τοπικά πρωταθλήματα βόλεϊ!

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.ΠΕ. η εγκύκλιος συμμετοχής Αλλοδαπών Αθλητών/Αθλητριών στα Πρωταθλήματα Πετοσφαίρισης 2019-20.

Από φέτος, επιτρέπεται η συμμετοχή αλλοδαπών αθλητών/αθλητριών στα πρωταθλήματα volleyleague γυναικών, preleague, Α2 γυναικών και στην Α2 ανδρων, ενώ καθορίστηκαν και οι λεπτομέρειες συμμετοχής αλλοδαπών αθλητών/αθλητριών με πρώτη εγγραφή στην Ελλάδα στα τοπικά και αναπτυξιακά πρωταθλήματα.

Στα Πρωταθλήματα Πετοσφαίρισης, επιτρέπεται να συμμετέχουν αλλοδαποί αθλητές και αθλήτριες, είτε προερχόμενοι από χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 33 παρ.7 του ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 35 του ν. 4603/14.3.2019. Αναλυτικά:

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ/ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

Δικαίωμα εγγραφής στο Φύλλο Αγώνος θα έχουν Αλλοδαποί αθλητές και αθλήτριες που έχουν μεταγραφεί με Διεθνές Πιστοποιητικό Μεταγραφής (International Transfer Certificate – ITC) και σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (FIVB) και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, ως εξής:

Volleyleague Γυναικών: έως Τρείς (3) Αθλήτριες

Pre League Γυναικών: Μια (1) αθλήτρια

Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών: Μια (1) αθλήτρια

Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών: Ένας (1) αθλητής

ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ/ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

Δικαίωμα εγγραφής στο Φύλλο Αγώνος ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ θα έχουν έως Δυο (2) αθλητές ή αθλήτριες Κυπριακής υπηκοότητας που σπουδάζουν σε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδος (ΑΕΙ/ΑΤΕΙ/ΙΕΚ/Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) και έχουν μεταγραφεί με Διεθνές Πιστοποιητικό Μεταγραφής (International Transfer Certificate – ITC) και σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (FIVB). 2

Την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, ο αριθμός των αθλητών ή αθλητριών Κυπριακής υπηκοότητας που σπουδάζουν σε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδος (ΑΕΙ/ΑΤΕΙ/ΙΕΚ/Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) και θα έχουν δικαίωμα αναγραφής στα Φύλλα Αγώνος θα είναι Ένας (1) αθλητής / Μια (1) αθλήτρια

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ/ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δικαίωμα εγγραφής στο Φύλλο Αγώνος κάθε αγώνα ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ θα έχουν και Αλλοδαποί/Κύπριοι αθλητές / αθλήτριες, που έχουν εγγραφεί για πρώτη φορά στην Ε.Ο.ΠΕ., καθορίζοντάς την ως Ομοσπονδία Προέλευσης (Federation of Origin) λόγω 1ης εγγραφής στην Ελλάδα ως εξής:

Volleyleague Γυναικών: Mια (1) Αθλήτρια

Pre League Γυναικών: Μια (1) αθλήτρια

Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών: Μια (1) αθλήτρια

Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών: Ένας (1) αθλητής

Β’ Εθνική / Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα – Τοπικά Πρωταθλήματα Ανδρών/Γυναικών: έως Οκτώ (8) αθλητές/αθλήτριες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, ο αριθμός των Αλλοδαπών αθλητών / αθλητριών, που έχουν Ελληνική Υπηκοότητα και Ομοσπονδία προέλευσης (Federation of Origin) την Ε.Ο.ΠΕ. και θα έχουν δικαίωμα αναγραφής στο Φύλλο Αγώνος στ0 Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής / Εθνικού Περιφερειακού Πρωταθλήματος & στις Τοπικές Κατηγορίες Ανδρών/Γυναικών θα είναι έως Έξι (6) αθλητές/αθλήτριες.

Αναπτυξιακά Πρωταθλήματα: Σε κάθε Φύλλο Αγώνος θα πρέπει να εγγράφονται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Δυο (2) αθλητές / αθλήτριες που έχουν Ελληνική Υπηκοότητα και Ομοσπονδία προέλευσης (Federation of Origin) την Ε.Ο.ΠΕ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, θα πρέπει να εγγράφονται στο Φύλλο Αγώνος ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Τέσσερις (4) αθλητές / αθλήτριες που έχουν Ελληνική Υπηκοότητα και Ομοσπονδία προέλευσης (Federation of Origin) την Ε.Ο.ΠΕ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου