Ειδήσεις

Σύσκεψη στην Αθήνα για τους Ρομά

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Μαρτίου στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συνάντηση εργασίας και  διαβούλευσης της Ειδικής Γραμματέας για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά, κας. Αικατερίνης Γιάντσιου με το Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο. Σκοπός της συνάντησης ήταν η επικαιροποίηση της υφιστάμενης κατάστασης των Ρομά, η προτεραιοποίηση για τις άμεσες παρεμβάσεις του τρέχοντος έτους, καθώς και οι προεργασίες για την ωρίμανση των συνθηκών και διαδικασιών για τις παρεμβάσεις που έπονται εντός της πενταετίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νότιο Αιγαίο 2014-2020, του Δήμου Κω, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας  Δήμου Ρόδου και του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Ρόδου.

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος επισήμανε ότι οι όποιες δράσεις και πρωτοβουλίες υλοποιηθούν θα πρέπει να έχουν ως γνώρισμα τις συνεκτικές και  ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, αποσκοπώντας  τόσο σε θέματα στέγασης και υποδομών όσο και σε  θέματα απασχόλησης, εκπαίδευσης και υγείας – περίθαλψης των τσιγγάνων.

Ο Δήμος Ρόδου βρίσκεται σε αναμονή της έγκρισης χωροθέτησης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, προκειμένου να εξειδικεύσει στη συνέχεια  το Τοπικό Σχέδιο Δράσης, με βασικούς άξονες την αντιμετώπιση της χρόνιας ανθρωπιστικής κρίσης των πολιτών Ρομά, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου