Ειδήσεις

Ηλεκτρονικό αρχείο με όλες τις μελέτες για τον τουρισμό- Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την ανάθεση του έργου, «Ηλεκτρονικό Αρχείο Επιστημονικών Μελετών και Ερευνών σχετικών με την Τουριστική Ανάπτυξη» απηύθυνε η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Εφαρμογής του υπουργείου Τουρισμού.

Η υποβολή της προσφοράς, στο πλαίσιο επιλογής αναδόχου με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, θα πρέπει να κατατεθεί έως τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Αντικείμενο των υπηρεσιών του Αναδόχου είναι η εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Αρχείου Επιστημονικών Μελετών & Ερευνών σχετικών με την Τουριστική Ανάπτυξη με στόχο τη συστηματική καταγραφή και δημιουργία ενός αρχείου των επιστημονικών μελετών και ερευνών, ανοιχτής πρόσβασης ηλεκτρονικά και με δυνατότητα ενημέρωσης και εμπλουτισμού με νέες μελέτες και έρευνες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με αντικείμενο την ελληνική τουριστική ανάπτυξη.

Ο στόχος είναι σύνδεση των συμπερασμάτων που προκύπτουν από αυτές τις μελέτες με την ασκούμενη τουριστική πολιτική και το υπαρκτό νομοθετικό πλαίσιο του Τουριστικού Τομέα.

Στη πρώτη φάση του έργου ζητείται ένα πλήρες ηλεκτρονικό αρχείο των επιστημονικών μελετών και ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί από Φορείς και Οργανισμούς (ΟΤΑ, Υπουργεία, Οργανισμοί Δημοσίου, ΑΕΙ, ΤΕΙ Εταιρείες Μελετών κ.λ.π.), της περιόδου 1980 και εντεύθεν.

Στη δεύτερη φάση ζητείται σχολιασμός του υλικού, ανά επιστημονική μελέτη και έρευνα και περίληψη συμπερασμάτων αυτής.

Στην τρίτη φάση ζητείται σύνδεση της θεματικής και των συμπερασμάτων των επιστημονικών μελετών και ερευνών με ζητήματα πολιτικής και θεσμικής παρέμβασης σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη της χώρας.Η διάρκεια της ανάθεσης ορίζεται σε 6 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 17.000 ευρώ.

tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου