Ανοίγουν σήμερα 1η Οκτωβρίου τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία που δεν είχαν τεθεί σε λειτουργία στις 11 Σεπτεμβρίου, γιατί δεν υπήρχαν εκπαιδευτικοί.
Οι διαδικασίες για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών στα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια ολοκληρώθηκαν όπως δήλωσαν χθες, οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κκ. Ηλίας Βασιλειάδης και Γιάννης Παπαδομαρκάκης.
Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμη κενές θέσεις στα σχολεία οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν και μάλιστα γρήγορα, για να μην διογκωθούν τα προβλήματα.
«Θα ανοίξουν αύριο όλα τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία που δεν τέθηκαν σε λειτουργία στις 11 Σεπτεμβρίου ελλείψει εκπαιδευτικών. Υπάρχουν όμως ακόμη κενά. Χρειαζόμαστε 65 δασκάλους ακόμη καθώς και 30 νηπιαγωγούς», δήλωσε χθες ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ηλίας Βασιλειάδης.
Σε ερώτηση αν θα καλυφθούν σύντομα οι κενές θέσεις που υπάρχουν σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία,  ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε:
«Περιμένουμε την επόμενη φάση των διορισμών για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες. Οι πιστώσεις πάντως, δεν επαρκούν για να καλυφθούν όλα τα κενά στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Δωδεκανήσου».
Σε ερώτηση αν θα κάνουν μάθημα εκ περιτροπής οι μαθητές στα σχολεία του νομού, όπου υπάρχουν πολλά κενά στις θέσεις των εκπαιδευτικών, όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας, ο κ. Βασίλειάδης δήλωσε:
«Περιμένουμε τις υπόλοιπες πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι πιθανό να υπάρξουν ανακοινώσεις στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας».
Σχετικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε εξαιτίας των ανακοινώσεων για τις εξαιρέσεις στο μάθημα των θρησκευτικών, είπε αόμα πως  «δεν δημιουργήθηκε το  θέμα από μας. Ο θόρυβος προκλήθηκε εξαιτίας των δηλώσεων στις οποίες προέβησαν κάποιοι πολιτικοί. Εμείς προχωράμε μόνο βάσει εγκυκλίων. Χωρίς αυτές, δεν προβαίνουμε σε αλλαγές».
Στον αγώνα που έγινε για να καλυφθούν τα κενά στα γυμνάσια και τα λύκεια του νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου αναφέρθηκε και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης.
«Προχώρησαν οι διαδικασίες και διορίστηκαν 120 καθηγητές σε γυμνάσια και λύκεια. Χρειαζόμαστε όμως άλλους 100 εκπαιδευτικούς για να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις», δήλωσε ο κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

Τα σχολεία που ανοίγουν
Μετά τους διορισμούς δασκάλων και νηπιαγωγών αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τα ακόλουθα σχολεία:
Τα δημοτικά σχολεία: Κρητηνίας, Μεγίστης, Τήλου Αγαθονησίου, Αρκιών, Τελένδου, Διαφανίου Καρπάθου, Κάμπου Πάτμου, Ειδικό Δημ. σχολείο Καρπάθου, Ειδικό Δημοτικό σχολείο Καλύμνου.

Τα νηπιαγωγεία: Γενναδίου, Καλάθου, Ελεούσας, Καλαβαρδών, Λάρδου, Αγαθονησίου, Αρκάσας Καρπάθου, Διαφανίου Καρπάθου, Απερίου Καρπάθου, Οθους Καρπάθου, 1ο Καρδάμαινας Κω, 6ο Καλύμνου, 8ο Καλύμνου, Μεγίστης, Μανδρακίου Νισύρου, Φρύ Κάσου, Χάλκης και Λειψών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ