Να καταλαγιάσει τις οξύτατες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις πληροφορίες για επιβολή ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας.

Ο νέος υπουργός, κ. Νίκος Φίλης θα προβεί σε έκτακτες δηλώσεις, στις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», θα ζητήσει πίστωση χρόνου, τονίζοντας ότι θα αναζητηθεί λύση με ισοδύναμα μέτρα και με στόχο να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της επιβολής ΦΠΑ στη μέση οικογένεια.

Οι γονείς τονίζουν ότι η πλειονότητα των ιδιωτικών σχολείων απευθύνεται στη μέση οικογένεια και όχι στα υψηλά οικονομικά στρώματα, ενώ όπως δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων Μπάμπης Κυραϊλίδης, οι ιδιοκτήτες θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη (ελληνική και ευρωπαϊκή), σε περίπτωση που επιβληθεί τελικά ΦΠΑ στα δίδακτρα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

«Τηρούμε στάση αναμονής προσδοκώντας να αποδειχθεί ότι οι πολιτικοί προεκλογικά καμιά φορά λένε και αλήθεια», ανέφερε δηκτικά ο κ. Κυραϊλίδης υπονοώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά δεσμεύτηκε στην κατάργηση του ΦΠΑ, συμπλέοντας με τα υπόλοιπα κόμματα που είχαν τέτοιο αίτημα.

Από την πλευρά τους, οι γονείς, οι οποίοι αυτή τη στιγμή δίνουν συνέντευξη Τύπου εστιάζουν στις επιπτώσεις που θα έχει η επιβολή ΦΠΑ τόσο στα παιδιά τους (αλλαγή εκπαιδευτικού περιβάλλοντος), αλλά και στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Γονέων, Ιωακείμ Καλλιβρούσης στην «Κ», εκτιμάται ότι περί τα 20.000 παιδιά θα φύγουν από τα ιδιωτικά σχολεία σε περίπτωση που επιβληθεί ΦΠΑ.

Συνολικά, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα λειτουργούν 239 νέα ιδιωτικά σχολεία και στις δύο εκπαιδευτικές βαθμίδες με περίπου 85.000 μαθητές. Στην ιδιωτική εκπαίδευση εργάζονται περίπου 30.000 άτομα, εκ των οποίων τα 10.000 είναι εκπαιδευτικοί και τα 20.000 διοικητικό προσωπικό.

Καθημερινή

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ