Ρόδος, 01/10/2015 Αρ. Πρωτ. :1094

Προς Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα

Κοιν. Υπουργείο Οικονομικών Υπουργό κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Υπουργό κ. Γιώργο Σταθάκη
Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά
Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους Ν. Δωδεκανήσου – ΣΥΡΙΖΑ
ΜΜΕ Δωδεκανήσου

Θέμα : Αύξηση συντελεστών ΦΠΑ στη Ρόδο

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τον ΦΠΑ στο νησί της Ρόδου, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες σας από τα Δωδεκάνησα για τη δήθεν διατήρηση των μειωμένων συντελεστών, μάς βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Δυστυχώς αποφασίσατε ότι από σήμερα οι Ροδίτες πρέπει να τιμωρηθούν πληρώνοντας τα πάντα (είδη διατροφής, υπηρεσίες κτλ) από 5%-9% ακριβότερα – λόγω των μεταφορικών – σε σχέση με αυτό που πληρώνουν οι κάτοικοι της υπόλοιπης χώρας.

Ειδικότερα στον τομέα του τουρισμού – που είναι και ο βασικός μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας μας, υπονομεύσατε τις προοπτικές μας αυξάνοντας ταυτόχρονα τον ΦΠΑ στη διαμονή των καταλυμάτων από 4% σε 13%. Θα γνωρίζετε ότι μαζί με τους Ροδίτες επιβαρύνονται οικονομικά και οι επισκέπτες του νησιού, τη στιγμή που ανταγωνίστριες γείτονες χώρες διατηρούν τη φορολογία σε χαμηλά επίπεδα, προσβλέποντας – δικαίως – στην αύξηση των αφίξεών τους.

Λυπούμαστε γιατί παρά τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των παραγωγικών φορέων του νησιού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να συνειδητοποιήσει ούτε στο ελάχιστο το πλήγμα που θα επιφέρει στον τουρισμό και στην τοπική οικονομία, γενικότερα, η αύξηση του ΦΠΑ στην διαμονή. Τελικά, από ό, τι φαίνεται, κύριε Πρωθυπουργέ, ο δημότης της Ρόδου πρέπει να τιμωρηθεί γιατί αποφάσισε για δεύτερη φορά να σάς στηρίξει και να αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στα Δωδεκάνησα.

Έστω και την τελευταία στιγμή σάς ζητάμε να αναθεωρήσετε την ένταξη της Ρόδου αλλά και γενικά της Δωδεκανήσου στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, αφού αυτό το «προνόμιο» που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια δεν πρέπει να θεωρηθεί ως «προνομιακή μεταχείριση» ούτε ως «ευεργετική διάταξη», αλλά ως ελάχιστο αντιστάθμισμα για τα μειονεκτήματα των νησιωτών, προκειμένου να μπορούν και οι Δωδεκανήσιοι να έχουν τις ίδιες χρεώσεις με την υπόλοιπη χώρα. Με εκτίμηση,

Εκ του ΔΣ
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας
Παναγιώτης Τοκούζης

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ