Την εγκατάσταση των τσιγγάνων σε δύο σημεία δηλαδή στην περιοχή Τσαίρι κοντά στον παλαιό ΧΑΔΑ και στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας πρότεινε για την εγκατάσταση των τσιγγάνων ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Συζήτηση για το θέμα αυτό θα γίνει σε συνάντηση που θα έχει ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος οι επικεφαλής των παρατάξεων με τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο , τον εκτελούντα χρέη Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Νίκο Θεοδωρίδη και τους τσιγγάνους.
«Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχώρησε στο επιχειρησιακό σχέδιο για τους ΡΟΜ. Από το επόμενο ΕΣΠΑ θα καλυφθούν για τρία χρόνια τα μισθώματα. Να δεσμευθούν από τώρα κατοικίες και να εγκατασταθούν κάποιες οικογένειες.Δεν θα πρέπει να δημιουργηθούν γκέτο αλλά ανοικτοί χώροι που θα ελέγχονται. Πρέπει να υποδείξουμε κάποιους χώρους. Επισκέφθηκα τα δύο σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Αγία ς Βαρβάρας και του παλαιού ΧΑΔΑ» , τόνισε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος .
Να εγκατασταθούν οι τσιγγάνοι σε μια περιοχή μόνο πρότεινε ο επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας κ. Στράτος Καρίκης.
«Αν χρειάζεται να μοιραστούν σε δυο περιοχές και αυτό θα το ψηφίσουμε», τόνισε ο κ. Καρίκης.
‘Αν χρειαστεί θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να επιβαρυνθούν λιγότερο οι περίοικοι», απάντησε ο κ. Χατζηδιάκος
«Είναι σε λάθος κατεύθυνση η πρόταση σας. Να μεταφερθούν σε οικίες. Να μην μεταφέρουμε αλλού το πρόβλημα και να θίξουμε κατοίκους,. Γιατί να δημιουργήσουμε καταυλισμό; Ψηφίζω κατά της πρότασης», δήλωσε ο κ Χατζηευθυμίου.
«Μας κάλυψε ο κ. Χατζηευθυμίου στο ζήτημα της έλλειψης εισήγησης. Ακόμη και σε πιο προοδευμένα κράτη που έγιναν καταυλισμοί υπήρξαν προβλήματα. Εδώ δεν διενεργούνται έλεγχοι σε άλλους τομείς και θα υπάρξει για τους τσιγγάνους;» αναρωτήθηκε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ κ. Ευαγγελία Παναή και πρόσθεσε πως οι τσιγγάνοι πρέπει να ενσωματωθούν στην κοινωνία.
«Εμείς ήρθαμε ειρηνικά. Αν θέλατε να έρθουμε να κάψουμε λάστιχα θα το κάνουμε. Αντιδικούμε γιατί θα δημιουργηθούν προβλήματα εκεί που ζούμε», δήλωσαν κάτοικοι της μιας από τις περιοχές όπου προτείνεται να εγκατασταθούν οι τσιγγάνοι.

3 σχόλια στο Κοντά στον παλιό ΧΑΔΑ και στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας μπορούν να μεταφερθούν οι τσιγγάνοι

  1. Avatar Ο/Η Μάνος λέει:

    Αλήθεια ποιος ιδιοκτήτης οικίας θα ενοικιάσει σε ΡΟΜΑ? Μία λύση υπάρχει: στο καράβι και δρόμο και πείτε με ρατσιστή.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ