Ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ», διοργανώνει το 13ο Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015, στο λόφο Φιλερήμου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) Αθήνας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Αρθρίτιδας.

Το ¨ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ¨, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2003 και από τότε καθιερώθηκε να πραγματοποιείται γύρω από την ημέρα του Σταυρού. Καθώς ο καθένας από εμάς έχει το δικό του οδοιπορικό.

Στόχος του Περπατήματος είναι: Η συμμετοχή στην ζωή, ΕΝΕΡΓΑ!

Σαν ένα σμήνος από πουλιά, που το κάθε ένα έχει το δικό του όνομα και την δική του ιστορία. Μα όλα μαζί, πετάνε χαμογελώντας, προς το φως, την αισιοδοξία, την ελπίδα, την αγάπη.

Καταφέραμε φέτος και φτιάξαμε μια αλυσίδα, Ρόδος-Αθήνα-Πάτρα-Σύρος, αφού παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα στην Αθήνα από την ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α, Πάτρα από το Παράρτημα ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α και στην Σύρο από τον Σύλλογο Ρευματοπαθών Κυκλάδων «ΙΑΣΙΣ».

Στο νησί μας, με μια διαφορετική, από τις προηγούμενες χρονιές διοργάνωση, με ιστιοπλοΐα, ποδηλασία, στίβο, περπάτημα, ασκήσεις χαλάρωσης, καλλιτεχνικά δρώμενα και άλλα, θέλουμε να προωθήσουμε το δρομικό αθλητικό κίνημα και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Μια σφιχτή αγκαλιά με Συλλόγους και Σωματεία με γνωστό κοινωνικό & αθλητικό έργο:

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου ¨ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ¨, Ανάδοχη Αγκαλιά, Ροδαυγή, Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια ¨Ροδίων Παιδεία¨, Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Δωδεκανήσου, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου, Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης Καταστροφών (Ε.Ο.Π.Κ.) CB Δωδεκανήσου, Ναυτικός Όμιλος Ρόδου, Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου ¨ΡΟΔΗΛΙΟΣ¨, Α.Γ.Ε.Σ. ΚΑΜΕΙΡΟΣ, Γυμναστήριο OXYGEN.

Έχοντας την συνδρομή της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την στήριξη του Δήμου Ρόδου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το Ναυτικό Όμιλο Ρόδου(ΝΟΡ) και θα καταλήξει στον λόφο Φιλερήμου, με δύο ξεχωριστές διαδρομές.

Πρώτη διαδρομή

9:30 Ιστιοπλοϊκά σκάφη του ΝΟΡ με έμβλημα ¨τα πουλιά¨, θα ξεκινήσουν από το Ναυτικό Όμιλο και θα φτάσουν στα Κρητικά.

11:00 Παράδοση του εμβλήματος του Συλλόγου στους ποδηλάτες του Ποδηλατικού Ομίλου Ρόδου “ΡΟΔΗΛΙΟΣ” για να φθάσουν στο γήπεδο της Ιαλυσού.

11:30 Παράδοση του εμβλήματος του Συλλόγου στα παιδιά του στίβου του Α.Γ.Ε.Σ. ΚΑΜΕΙΡΟΣ που θα τρέξουν μέχρι το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ