Η κυβέρνηση φαίνεται ότι προσκαλεί και αλλοδαπούς συνταξιούχους να μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα στη χώρα μας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Δημητρέλη για το Open, την Τρίτη, στο υπουργικό συμβούλιο, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσίασε νομοσχέδιο που αφορά στη φορολόγηση εισοδημάτων που έρχονται από το εξωτερικό.

Η πιο σημαντική διάταξη που παρουσίασε και εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει το εξής: όποιος αλλοδαπός συνταξιούχος μετακομίσει και εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα και μεταφέρει τη φορολογική του κατοικία στην Ελλάδα, τότε για το εισόδημα που εισπράττει από τη σύνταξή του από τη χώρα προέλευσής του, θα φορολογείται στην Ελλάδα με συντελεστή μόλις 10%.

Θα είναι ενιαίος ο συντελεστής, θα είναι επίπεδος, προκειμένου να αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να εγκατασταθούν αλλοδαποί συνταξιούχοι στην Ελλάδα. Με τη διάταξη αυτή, η Ελλάδα μπαίνει «σφήνα» και σε άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως η Ισπανία που έχει προηγηθεί και προσελκύει συνταξιούχους από τον βορρά. Ετσι, η χώρα μας θέλει να μετατραπεί σε ένα «Μαϊάμι της Ευρώπης».

Πηγή: ethnos.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ