Ειδήσεις

“Να εφαρμοστεί σωστά η 2χρονη Προσχολική Αγωγή-Όλα τα παιδιά 4 – 6 ετών να ενσωματωθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία”

Ομιλία του Χ. Κόκκινου σε συνέδριο για την καθιέρωση της 2χρονης Προσχολικής Αγωγής

Την ανάγκη λειτουργίας της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και τη διαρκή συνεργασία Αυτοδιοίκησης και φορέων της Εκπαίδευσης επισήμανε σε ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος σε συνέδριο που διοργάνωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) στη Θεσσαλονίκη (22 και 23.5.2018).

Στη τοποθέτησή του ο κ. Χ. Κόκκινος αναφέρθηκε στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφουγκράζεται πρώτη τα κοινωνικά ζητήματα και σε συνεργασία με τους φορείς της Εκπαίδευσης ικανοποιεί μεγάλες ανάγκες όπως:

η ανέγερση διδακτηρίων,

ο εξοπλισμός και οι επισκευές σχολικών κτιρίων,

η μεταφορά μαθητών,

συνέδρια και εκδηλώσεις που προωθούν τις εκπαιδευτικές πολιτιστικές και επιστημονικές δράσεις.

Όσον αφορά την Προσχολική Αγωγή, ο κ. Χ. Κόκκινος θύμισε το Ν. 3815 του 2006 με τον οποίο θεσπίστηκε η υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για ένα (1) έτος και είναι ανάγκη για λόγους παιδαγωγικούς και κοινωνικούς να λειτουργήσει εύρυθμα η δίχρονη Προσχολική Αγωγή.

Όλα τα παιδιά ηλικίας 4 – 6 ετών να μπορούν να ενσωματωθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία στα νηπιαγωγεία της χώρας, ώστε να διαπιστωθούν έγκαιρα τυχόν μαθησιακές δυσκολίες και να ενταχθούν ομαλά στο σχολικό περιβάλλον.

Η επένδυση στην Παιδεία είναι η απάντηση στην κρίση και η Προσχολική Αγωγή, που ανήκει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, δηλ. στο πρώτο σκαλί της εκπαιδευτικής πορείας των μαθητών, να αποτελεί στέρεη και δυνατή βάση της Εκπαίδευσης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου