Ρεπορτάζ

Τον Σεπτέμβριο στη Ρόδο το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα «European Free Style Pro Tour»

Ενα εξαιρετικά θεαματικό πρωτάθλημα, με αναβάτες από ολόκληρη την Ευρώπη, συμφωνήθηκε να φιλοξενηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Ρόδο, οδηγώντας έτσι το νησί στη λίστα των προορισμών που μπορούν να υποδεχθούν μεγάλες διοργανώσεις θαλάσσιων σπορ. Πρόκειται για το “European Free Style Pro Tour” που ως θεσμός ενώνει τις πιο διάσημες περιοχές για windsurf ‘ελεύθερου στυλ’ στην Ευρώπη. Η απόφαση επιλογής της Ρόδου ελήφθη μόλις πριν λίγες ημέρες και σύμφωνα με αυτήν οι αγώνες θα διεξαχθούν στη θάλασσα της περιοχής Θεολόγου, από τις 08 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2021. Μετά απ’ αυτό ανοίγει ο δρόμος διεκδίκησης για την κάθε χρόνο φιλοξενία των αγώνων στο νησί.
Η επιτυχία για την απόφαση ανήκει στον κ. Tobias Gottfried, Γερμανό στην καταγωγή, μα λάτρη της Ρόδου και δημιουργό ενός από τα πιο αναγνωρίσιμα κέντρα wind & kite surf στο διεθνή κύκλο των surfers. Ο ίδιος ορίσθηκε επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής στη διοργάνωση του Σεπτεμβρίου.
«Οι αγώνες αυτοί αποτελούν ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της επιστροφής προς την κανονικότητα και αυτό είναι ίσως το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα που μπορούμε να δώσουμε σήμερα σε όλους τους ανθρώπους του τουρισμού», δήλωσε προς τη «δημοκρατική» ο κ. Gottfried. Η φύση αυτού του πρωταθλήματος είναι τέτοια ώστε μπορεί να ξεπεράσει τα τυχόν εμπόδια που υπό άλλες συνθήκες θα έθεταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο κάθε αθλητής βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον άλλο και ταυτόχρονα όλοι μαζί ανοικτά στη θάλασσα. Ταυτόχρονα, οι θεατές μπορούν να απολαύσουν το θέαμα παραμένοντας διαμοιρασμένοι σε ευρεία έκταση της παραλίας.
«Ως Ρόδος διεκδικήσαμε και κερδίσαμε τη φιλοξενία αυτού του μεγάλου και ταυτόχρονα θεαματικού αθλητικού γεγονότος και αυτό μάς γεμίζει χαρά και αισιοδοξία».
Συνοδοιπόρος στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και συμμέτοχος στην οργανωτική επιτροπή είναι ο ξενοδόχος, μέλος της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αλέξανδρος Πασσάλης. Ο ίδιος μιλώντας προς τη ‘δ’ τόνισε ότι «έχουμε στα χέρια μας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δείξουμε ότι ως Ρόδος στηρίζουμε, αναπτύσσουμε και προωθούμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού».
Κάθε αθλητής και μια
ομάδα επικοινωνίας
Το ‘Free style’ είναι πρωτάθλημα για τις πιο εντυπωσιακές φιγούρες πάνω στα κύματα. Τα άλματα και οι περιστροφές του windsurf στον αέρα είναι εκείνες που ορίζουν τη βαθμολογία γι’ αυτό και το θέαμα παίζει τον πρώτο ρόλο. Θέαμα και εικόνα ισοδυναμούν με δημοσιότητα, funs σε όλο τον κόσμο γι’ αυτό και ο κάθε ένας από τους αθλητές είναι από μόνος του super star. Ο κάθε ένας τους έχει προσωπική ομάδα προβολής, η οποία ακολουθεί στους αγώνες και φροντίζει να προβάλλει εκείνον και μαζί του την όλη διοργάνωση, όπως και τον τόπο όπου φιλοξενείται.
Yentel Caers, Jacobo Testa, Adi Beholz συγκαταλέγονται μεταξύ των ονομάτων – αθλητών που θα λάβουν μέρος στο “European Free Style Pro Tour” της Ρόδου. Ο ίδιος ο Yentel Caers έχει βρεθεί αρκετές φορές στο ‘Surf & Kite Theologos’ και στο κάλεσμά του προς τους αθλητές όλης της Ευρώπης, λέει: «Ο Θεολόγος είναι ένα υπέροχο χωριό, ιδανικό για θαλάσσια σπορ. Κάθε μέρα το απόγευμα θα έχετε άνεμο 4,8 έως 5,2 μποφόρ και μέσα στη θάλασσα θα ζήσετε ατελείωτες υδάτινες ράμπες για μεγαλύτερες κινήσεις. Κι όταν το κυνήγι του ανέμου τελειώνει, αξίζει να περιπλανηθείτε στο Θεολόγο και σε όλα τα χωριά του νησιού. Θα τα δείτε, είναι πανέμορφα και το τοπικό φαγητό πεντανόστιμο!».
Windsurfers και
ποδηλάτες χτίζουν
μια δυνατή προβολή
της Ρόδου
Όλα δείχνουν ότι οι τουριστικοί προορισμοί που θα γνωρίσουν πραγματική ανάπτυξη στην μετά Covid19 εποχή θα χαρακτηρίζονται από τον πλούτο των επιλογών που θα προσφέρουν στους επισκέπτες τους. Το ‘περιεχόμενο’ δημιουργεί στον προορισμό προστιθέμενη αξία, υποστηρίζει την αυξανόμενη τάση «value for time» και εν τέλει όλο οδηγεί σε περισσότερες και ‘ποιοτικότερες’ κρατήσεις. Το «European Free Style Pro Tour» του Σεπτεμβρίου, όσο και η τεράστιας σημασίας διοργάνωση των ποδηλατικών αγώνων της Ρόδου «Rhodes International Cycling Events» που θα ξεκινήσουν την προσεχή εβδομάδα, υπηρετούν επακριβώς το στόχο εμπλουτισμού του περιεχομένου στον προορισμό. Οι δύο διοργανώσεις ξεκίνησαν από το πάθος συγκεκριμένων προσώπων: Ο ποδηλατικός γύρος από τον λάτρη του αθλήματος Γιάννη Παπασταματάκη και η φιλοξενία του «European Free Style» από τους Tobias Gottfried και Αλέξανδρο Πασσάλη.
Η αρχή έγινε και τώρα επαφίεται στις τοπικές αρχές να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τα πρόσωπα που έχουν αναλάβει τη διοργάνωση.
Συμμετοχή ντόπιων
surfers και επίδειξη
στο ενυδρείο
«Με την υποστήριξη του EFPT, θα δώσουμε τη δυνατότητα σε ντόπιους ‘riders’ να συμμετέχουν στους αγώνες free style wind surf και να πάρουν μια καλή γεύση από μια Ευρωπαϊκή διοργάνωση», εξήγησε ο κ. Tobias Gottfried. «Ελπίζουμε να έχουμε κοντά μας αναβάτες Ροδίτες, ή αναβάτες από άλλα νησιά, ή ακόμα και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Δουλεύουμε ώστε όλο αυτό να πετύχει, να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Θέλουμε να προβάλουμε τον τόπο μας, να έρθουν επισκέπτες, με κάποιο τρόπο να κυκλοφορήσουν και ο κόσμος να δουλέψει, όλος ο κόσμος να δουλέψει, όχι μόνο οι μισοί γιατί αυτό δεν είναι καλό».
Το τετραήμερο του European Free Style Pro Tour περιλαμβάνει και επίδειξη ικανοτήτων. Το σκέλος της επίδειξης μπορεί να πραγματοποιηθεί σε θάλασσα κεντρικής παραλίας, η επιλογή της οποίας μπορεί να γίνει σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Ένα από τα σημεία που σίγουρα θα προταθούν για την επίδειξη θα είναι η θαλάσσια περιοχή ανοικτά από το ενυδρείο.
«Όλα αυτά αποτελούν το επιστέγασμα μιας πολυετούς προσπάθειας που καταβάλλουμε στην περιοχή του Θεολόγου», τόνισε προς τη ‘δ’ ο κ. Αλέξανδρος Πασσάλης. «Είναι μια διαρκής προσπάθεια να προσελκύσουμε επισκέπτες, να αναδείξουμε τον τόπο μας, να προβάλουμε όλα εκείνα που συνοδεύουν το όνομα ‘Ρόδος’ και έτσι να δώσουμε δουλειά σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου