Τοπικές Ειδήσεις

Φ. Ζαννετίδης: Στόχος μας η ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Απριλίου 2019, η ημερίδα για την ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού, με την συνεργασία του Συλλόγου Αλιέων Παράκτιας Αλιείας της Ρόδου και το ΚΕΚ Γεννηματάς.

Τον συντονισμό είχε η Διεύθυνση Αλιείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενώ παρέστη και ο Γιώργος Λουρδής ηλεκτρολόγος – μηχανικός ο οποίος ασχολείται με την ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού σε πανελλήνια κλίμακα, ως κεντρικός ομιλητής.

Στην ημερίδα που έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, συμμετείχαν εκτός από τους αλιείς, η πρόεδρος του ΚΕΚ Γεννηματάς και εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος σε θέματα διά βίου μάθησης, Χαρούλα Γιασιράνη,  η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο ειδικός σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα τεχνικών έργων, Στέργος Στάγκας, εκπρόσωποι από την ΑΝΔΩ, από το ΕΛΚΕΘΕ και ο Νίκος Χαραλάμπης ναυπηγός – νηογνώμων.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκε η αναγκαιότητα της στήριξης και της ενδυνάμωσης της προσπάθειας για την ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού ενώ οι αλιείς ενημερώθηκαν για το νομικό πλαίσιο που διέπει αυτή την δράση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Παράκτιας Αλιείας, Μιχάλης Λυμπέρης, ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονα Ζαννετίδη για την άριστη συνεργασία αλλά και για τις προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής που με αυτές τις δράσεις, στηρίζει και προωθεί την ανάπτυξη της αλιείας, ενός πολύ σημαντικού και πολλά υποσχόμενου τομέα.

Μετά το πέρας της ημερίδας, ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Ο αλιευτικός τουρισμός, πρέπει να αναπτυχθεί και προς όφελος των αλιέων μας προκειμένου να αυξηθεί το εισόδημα τους. Είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού που οφείλουμε να στηρίξουμε με τον σωστό τρόπο και την δέουσα προσοχή. Η συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και των συναρμόδιων σε αυτό τον τομέα, είναι υποχρέωσή μας κι έτσι θα συνεχίσουμε».

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου