Ειδήσεις

Δεν εξαιρούνται οι κληρικοί από τον κανόνα «ένα προς πέντε» για το καθεστώς προσλήψεων

Δεν εξαιρούνται οι κληρικοί της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον κανόνα «ένα προς πέντε» για το καθεστώς προσλήψεων, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το έγγραφο του κ. Μητσοτάκη, διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση που του είχε απευθύνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, με την οποία ζητούσε την άρση του μνημονιακού περιορισμού στις προσλήψεις ιερέων στις ακριτικές Μητροπόλεις, διότι ιερουργούν σε πολλά χωριά.

Ο υπουργός απαντώντας στον κ. Κυριαζίδη τόνισε ότι: με βάση το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013- 2016, έως την 31η Δεκεμβρίου 2016 ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά, από τον λόγο «ένας προς πέντε» (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις) στο σύνολο των φορέων.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη οι εκκρεμότητες των διορισμών υποβάλλονται μέσω του αρμοδίου υπουργείου προκειμένου να υπάρξει συνολική εκτίμηση των αναγκών.

Το υπουργείο, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για τα έτη 2014- 2016 και των περιορισμών που τίθενται από τις διατάξεις του Ν. 3833/2010, εξετάζει όλες τις περιπτώσεις διορισμών που εκκρεμούν, προκειμένου να προωθηθεί η ολοκλήρωση των σχετικών πράξεων εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις. (dogma)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • χριστιανος@    01.04.2014 20:01

    Να εξαιρεθουν τα παπαδακια απο ολα τα κακα του τοπου! να μην τους πεσει ο μισθος! να δουλευουν την εβδομη και τις εξι μερες να καθονται! να μην φορολογουνται τα ακινητα της εκκλησιας οπως ολος ο κοσμακης! οι παπαδες που επρεπε να ζουν απ την διακονια σαν τον κυριο τους εχουν γινει βοργιες με χρυσα αμφια !!!

Σχολιασμός άρθρου