Ειδήσεις

“Μαύρη” πρόβλεψη Politico: Μέχρι το Σεπτέμβριο η Ελλάδα θα έχει εμβολιάσει μόλις το 23% του πληθυσμού

Ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις για την πορεία των εμβολιασμών στην Ευρώπη σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις των αρμόδιων αρχών. Όπως τονίζεται η πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ βγαίνουν εκτός του αρχικού τους προγραμματισμού ενώ υπάρχουν ακόμα και χώρες που δυσκολεύονται ακόμη και να συνεχίσουν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα.

Ο λόγος για την ανησυχητική ανατροπή των προγραμματισμών, εντοπίζεται σύμφωνα με το δημοσίευμα στις μειωμένες κατά 75% δόσεις από την AstraZeneca και όπως υπογραμμίζεται αν δεν βρεθεί λύση με τη βρετανική φαρμακοβιομηχανία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε κάποιες χώρες το ποσοστό του πληθυσμού που θα έχει εμβολιαστεί θα ξεπερνά μετά βίας το 30% ενώ σε άλλες δεν θα φτάνει ούτε το 20%.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε θέσει ως στόχο οι χώρες μέλη να έχουν εμβολιάσει τον Σεπτέμβριο, το 70% του πληθυσμού τους. Ωστόσο όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στο παρακάτω γράφημα, η αρχική εκτίμηση έχει μεγάλη απόκλιση από τις προβλέψεις του Politico με βάση τα στοιχεία που παρατίθενται στο δημοσίευμα.

Προβλέψεις εμβολιασμοί

Η Ελλάδα θα έχει εμβολιάσει μόλις το 23% του πληθυσμού

Ανάμεσα στις χώρες που αναμένεται να αλλάξουν τα πλάνα του αρχικού προγραμματισμού τους είναι και η Ελλάδα, με το δημοσίευμα να παραθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι στο τέλος Αυγούστου στη χώρα θα έχει χορηγήσει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, μόλις στο 23% του πληθυσμού της.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή γίνονται περισσότεροι από 17.000 εμβολιασμοί ημερησίως, ενώ ήδη έχουν εμβολιαστεί περίπου 270.000 συμπολίτες μας, ξεπερνώντας τον στόχο των 200.000 που είχε προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο. Ωστόσο αν συνεχιστεί η διαμάχη της ΕΕ, με την AstraZeneca, αυτή η εικόνα αναμένεται να ανατραπεί.

Στο παρακάτω γράφημα μπορείτε να δείτε τις προβλέψεις του δημοσιεύματος ανά χώρα. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Βρετανία στην οποία οι δόσεις της AstraZeneca παραδίδονται εντός χρονοδιαγραμμάτων του προγραμματισμού της χώρας.

Προβλέψεις εμβολιασμοί

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου