Τοπικές Ειδήσεις

Κως: Έντεκα (11) έργα ασφαλτόστρωσης οδών στις Κοινότητες της ΔΕ Δικαίου

Έντεκα (11) έργα ασφαλτόστρωσης οδών στις Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Δικαίου, θα υλοποιήσει ο Δήμος Κω εντός του 2021.

Εκτεταμένες παρεμβάσεις, με ολική ανακατασκευή της οδοστρωσίας τους, προβλέπεται σε τμήμα της οδού που ενώνει το Τιγκάκι με το Μαρμάρι (μήκους 1.400μ), όπως και της οδού που ενώνει την Ευαγγελίστρια με τη Ζιά (μήκους 1.200μ), καθώς σε αυτές έχουν εμφανιστεί σημαντικές καθιζήσεις.

Οι εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις κρίνονται αναγκαίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων σε οδούς υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου, που διευκολύνουν την καθημερινότητα των κατοίκων και την πρόσβαση σε τουριστικές περιοχές του νησιού.

Στη Δημοτική Ενότητα Δικαίου η συντήρηση του οδικού δικτύου αφορά σε έργα οδοποιίας στις περιοχές Τιγκάκι, Ζηπάρι, Μινιέρα, Ζιά, Λινοπότη, Πυλί, Αμανιού, Μαρμάρι, σύμφωνα με τη μελέτη 5 του 2020, όπου αναφέρονται αναλυτικά τα σημεία παρέμβασης.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και η σχετική σύμβαση βρίσκεται σε προσυμβατικό έλεγχο για την έγκριση και υπογραφή της.

Ο προϋπολογισμός των έργων ασφαλτόστρωσης ανέρχεται σε 1.500.000 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) και θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου.

 

Οι παρεμβάσεις εντοπίζονται στις παρακάτω οδούς/περιοχές:

 

1) Τμήματα οδού (Τιγκάκι – Μαρμάρι)

2) Περιοχή Αγ. Αναργύρων (Τέσσερις κάθετοι οδοί της οδού Μαρμάρι – Τιγκάκι)

3) Παράλληλλη οδός βορείως της επαρχιακής στην περιοχή Τιγκάκι

4) Οδοί δυτικά του εστιατορίου «Όνειρο» στο Τιγκάκι

5) Οδοί πλησίον εστιατορίου «Αμπέλι»

6) Τμήματα οδού από γήπεδο 5×5 Ζηπαρίου προς Αγ. Ζαχαρία

7) Περιοχή Μινιέρα προς Προφήτη Ηλία (κατοικίες)

8) Οδός από Ζηπάρι προς Μινιέρα (έξοδος Ζηπαρίου)

9) Οδοί στην περιοχή του Λινοπότη (βορείως επαρχιακού)

10) Δρόμος Ευαγγελίστρια – Ζιά

11) Δρόμος Αγ. Γεωργίου από Πυλί προς Αμανιού και κεντρικός Αμανιού

 

 

Γραφείο Τύπου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου