Ρεπορτάζ

18χρονος Ροδίτης κρίθηκε ένοχος βιασμού και απόπειρας αποπλάνησης μιας 11χρονης κοπέλας

Ποινή φυλάκισης 4 ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων σε έναν 18χρονο, που κρίθηκε ένοχος βιασμού και απόπειρας αποπλάνησης ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει τα δώδεκα έτη της ηλικίας του.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που εξέτασε χθες το δικαστήριο, στο Φαληράκι, την 1-7-2012, «με πρόθεση, έχοντας αποφασίσει να εκτελέσει το κακούργημα του βιασμού, επιχείρησε πράξη που περιείχε τουλάχιστον αρχή εκτέλεσης, επιχειρώντας με σωματική βία να εξαναγκάσει άλλον σε ανοχή ασελγών πράξεων χωρίς τη θέλησή του».
Ειδικότερα, την 1η-7-2012 και περί ώρα 16:30, οδήγησε μια 11χρονη τότε σε απομονωμένο χώρο και συγκεκριμένα στην πίσω πισίνα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και με άσκηση σωματικής βίας επιχείρησε να την εξαναγκάσει σε ανοχή ασελγούς πράξης, προκειμένου να ικανοποιήσει τη γενετήσια επιθυμία του.
Ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης συναναστροφής και επικοινωνίας του με την 11χρονη.
Την 1η Ιουλίου 2012 και περί ώραν 17.00 συγκεκριμένα ο δράστης φέρεται να οδήγησε το θύμα σε ερημική τοποθεσία, με καλαμιές, πλησίον του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία “Aquarius” και ασκώντας σωματική βία, να προσπάθησε ανεπιτυχώς, καθόσον τον αντιλήφθησαν οι γονείς της ανήλικης, να έλθει σε επαφή μαζί της.
Ο δράστης τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση και περί ώραν 18.00 παρουσιάστηκε αυθορμήτως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, συνελήφθη και παραδόθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Φαληρακίου.
Η 11χρονη βρισκόταν, όπως έγινε γνωστό, στην πίσω πισίνα του καταστήματος. Ο δράστης έπαιζε μόνος του με μια μπάλα. Την πέταξε στην πισίνα και μετά την ανέλαβε. Αρχισε να παίζει με έναν φίλο του και κάλεσε την ανήλικη να παίξει μαζί τους.
Η ίδια αρνήθηκε αρχικώς αλλά μετά, όταν συνέχισε να την προσκαλεί, τον πλησίασε για να τον ρωτήσει τι ήθελε. Την πήρε τότε από το χέρι, την τράβηξε στο ερημικό σημείο και της έβγαλε το μαγιό. Η ίδια αντιστάθηκε και το ανέβαζε αλλά ο 17χρονος συνέχιζε να της το κατεβάζει.
Εβγαλε και το δικό του και η ανήλικη αντιστάθηκε στην προσπάθειά του να την εξαναγκάσει σε συνουσία.
Τους εντόπισε η μητέρα της, που τον χαστούκισε και πήρε την ανήλικη μακριά του. Ο 17χρονος εξαφανίστηκε.
Εξεταζόμενος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, υποστηρίζοντας ότι δεν ήξερε την ηλικία της.
Υποστήριξε ότι το μόνο που έκανε ήταν να την φιλήσει.
Ενώπιον του Ανακριτή ο 17χρονος υποστήριξε ότι φλέρταρε με την ανήλικη την οποία συναντούσε συχνά στο χώρο εργασίας του, στην οδό Μιχαήλ Πετρίδη. Την συνάντησε τυχαία, όπως είπε, στην πισίνα και ισχυρίστηκε ότι του είχε πεί ότι ήταν 15 ετών και δεν εγνώριζε ότι ήταν μικρότερη. Υποστήριξε επιπλέον ότι η ανήλικη του ζήτησε να απομακρυνθούν από την πισίνα για να μην την βλέπουν οι γονείς της και ότι φιλήθηκαν με τη συναίνεσή της αρνούμενος ότι επεδίωξε να την βιάσει.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Σταύρος Παναγιωτακόπουλος.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΙΑΣΜΟΥ
ΑΝΗΛΙΚΗΣ ΠΑΡΘΕΝΑΣ
Το ίδιο δικαστήριο ανέβαλε την εξέταση υπόθεσης με κατηγορούμενο για συνέργεια σε βιασμό ενός ενήλικα ομοθενή του, έναν ανήλικο Ιρλανδό.
Οι δύο Ιρλανδοί συνελήφθησαν τα ξημερώματα της 15ης Ιουλίου 2010 από αστυνομικούς του ΑΤ Ιαλυσού μετά από καταγγελία μιας 15χρονης παρθένας Αγγλίδας, αλλά αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι την βίασαν, υποστηρίζοντας ότι είναι… ομοφυλόφιλοι.
Ισχυρίστηκαν συγκεκριμένα ότι η 15χρονη ερωτοτροπούσε μόνο με τον πρώτο εξ’ αυτών, ενώ ο δεύτερος ήταν μεν παρών, αλλά δεν συμμετείχε.
Από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στην 15χρονη ο ισχυρισμός τους ότι δεν τελέστηκε ερωτική πράξη διαψεύδεται όμως καθώς διαπιστώθηκε συνουσία αλλά και ρήξη του παρθενικού υμένα.
Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:
Στις 14 Ιουλίου 2010 η φερόμενη ως παθούσα αφίχθη στο ξενοδοχείο Doreta στο Θεολόγο της Ρόδου μαζί με την μητέρα της. Οι φερόμενοι ως δράστες παραθέριζαν στο ως άνω ξενοδοχείο μαζί με τους γονείς τους, ενώ ο δεύτερος και με τα δύο αδέλφια του. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, έχοντας αφήσει τη μητέρα της στο υπνοδωμάτιο, η ανήλικη κατέβηκε στο χώρο του μπαρ, όπου συνάντησε τους δύο Ιρλανδούς, οι οποίοι έπαιζαν χαρτιά, ενώ μαζί με το δεύτερο βρίσκονταν και τα αδέλφια του. Αφού κατανάλωσαν ποσότητα αλκοόλ, μετέβησαν, σε κατάσταση ευθυμίας στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο.
Εκεί της αφαίρεσαν τα ενδύματα και ο πρώτος εισχώρησε το δάκτυλό του στον κόλπο της, παρά τις εκκλήσεις της για βοήθεια, αφού την ακινητοποίησε, κρατώντας την από τους ώμους, ώστε εκείνη να μην μπορεί να αντιδράσει, ενώ ο δεύτερος εμψύχωνε και ενθάρρυνε τον πρώτο λέγοντας ότι περιμένει τη δική του σειρά.
Στη συνέχεια, έχοντας ολοκληρώσει την ασελγή του πράξη, ανασηκώθηκε από το σώμα της κοπέλας, η οποία τότε βρήκε την ευκαιρία να διαφύγει και να φθάσει μέχρι το χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου.
Εκεί τη συνάντησε υπάλληλος του ξενοδοχείου και τον ενημέρωσε, σε εμφανή κατάσταση αναστάτωσης, ενώ ήταν ημίγυμνη και έκλαιγε, για το τι είχε συμβεί και αυτός κάλεσε την αστυνομία.
Η κοπέλα αναφέρει ότι ο πρώτος εκ των κατηγορουμένων την εξανάγκασε σε συνουσία εισχωρώντας το μόριό του στα γεννητικά όργανά της, χωρίς τη χρήση προφυλακτικού, αντίθετα όμως ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι με τη συναίνεσή της εισχώρησε το δάκτυλό του στον κόλπο της.
Από την ιατροδικαστική έκθεση προκύπτει ότι η κοπέλα μέχρι πριν την αναφερόμενη πράξη δεν είχε έλθει σε συνουσία καθότι διαπιστώθηκε όλως προσφάτως ρήξη του παρθενικού της υμένα (διακόρευση).
Επίσης βρέθηκε στο οπίσθιο τοίχωμα του κόλπου εκδορά μήκους 3 εκ. ενώ δεν ανιχνεύτηκαν σπερματοζωάρια.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου