Σοβαρές υλικές ζημιές στην περιοχή Κιοτάρι, προκάλεσε υδροστρόβιλος λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης οπότε και κορυφώθηκε στη Ρόδο η ένταση της κακοκαιρίας, που έπληξε την ευρύτερη περιοχή.
Ο υδροστρόβιλος ξήλωσε σκεπές, κεραμίδια, τραπεζοκαθίσματα, ξερίζωσε δέντρα και προκάλεσε σοβαρή βλάβη στην ηλεκτροδότηση της ευρύτερης περιοχής αφού κόπηκαν καλώδια της ΔΕΗ και όπως εκτιμάται, για την πλήρη αποκατάστασή τους θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος.
Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο συνεργεία της Περιφέρειας και του Δήμου Ρόδου, που δούλευαν από τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν δύο εστιατόρια αλλά και σπίτια της περιοχής. Το μέγεθος της καταστροφής αποκαλύφθηκε με το πρώτο φως της ημέρας και αμέσως ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης.
Από την κακοκαιρία ,που χτύπησε την Ρόδο, προκλήθηκαν κατολισθήσεις στο δρόμο από Καλαβάρδα προς Μανδρικό, στη Νότια Ρόδο καθώς και στην περιοχή της Μαλώνας, που όμως αποκαταστάθηκαν άμεσα. Ούτε αυτή τη φορά έλειψαν οι διακοπές ηλεκτροδότησης, ενώ μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης δεν εκτελούντο πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” λόγω των ισχυρότατων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.  Οι αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αποκαταστάθηκαν από το πρωί της Τετάρτης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της μετεωρολογικής ομάδας «Κυκλώνας Ρόδου», που και αυτή τη φορά ήταν σε επαγρύπνηση και ενημέρωνε συνεχώς τα μέλη της για την ασφάλειά τους, με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Μανωλά, πρωταθλήτρια στην ραγδαιότητα ήταν η Κάλυμνος με 288.0mm/hr και συνολικό υετό 18.8mm.
Ακολούθησε ο Έμπωνας με ραγδαιότητα 180mm/hr με συνολικό υετό 38.2 mm.
Η πόλη της Ρόδου με ραγδαιότητα 149.6mm/h και συνολικό υετό 18.6mm.
Πάτμος – 33.6 mm σύνολο με φυσιολογικές ραγδαιότητες
Κώς – 26.4mm σύνολο με φυσιολογικές ραγδαιότητες
Λίνδος – 9.8mm σύνολο με νορμάλ ραγδαιότητες
Άνεμος
Πρωταθλήτρια η Λίνδος με καταγεγραμμένη ριπή ανέμου στη 01:00 τα μεσάνυχτα στα 82χλμ δηλαδή 9 μποφόρ! Ακολούθησε η πόλη της Ρόδου με 66.0χλμ στις 00:20 δηλαδή 8 bf !
Κατταβιά – 62.8 χλμ – 8 bf
Έμπωνας – 61.2χλμ – μόλις που ακούμπησε τα 8 bf
Πάτμος – 54.7χλμ – 7 bf
Κώς – 54.7χλμ – 7 bf
Κάλυμνος – 48.3χλμ – 6 bf

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ