Ζητεί επιτάχυνση των έργων

Την παρέβαση της ΕΥΔΕ του Υπουργείου Υποδομών για την επίσπευση των έργων στην Εθνική Οδό Ρόδου – Λίνδου στο ύψος της δημοτικής ενότητας Αφάντου ζήτησε με έγγραφό του χθες ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Κουσουρνά αποτέλεσε σχετική “όχληση” των εκπροσώπων της δημοτικής ενότητας Αφάντου κ.κ. Ανδρέα Καλοπήτα, Ηλία Πέρου και Ανθούλας Χατζηπέτρου.
Στην επιστολή των τελευταίων αναφέρονται τα εξής:
κ. Δήμαρχε,
Παρακαλώ όπως λάβετε υπόψη σας το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου επί της εθνικής οδού κυρίως στο τμήμα από την Βόρεια είσοδο Αφάντου έως τον ανισόπεδο κόμβο.
Στο τμήμα αυτό παρατηρείται έντονη κίνηση πεζών και οχημάτων αφενός γιατί είναι πυκνοοικοδομημένο και αφετέρου λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης.
Θεωρούμε λοιπόν σκόπιμο την υλοποίηση της χαμηλής νησίδας jersey από τμήμα αυτό και την υλοποίηση του ηλεκτροφωτισμού βάσει της συγκεκριμένης μελέτης καθώς και την δημιουργία δύο νέων κάθετων διαβάσεων πεζών που θα επιτρέπουν την ασφαλή κίνηση των επισκεπτών από τις τουριστικές μονάδες προς τα καταστήματα και την παραλία.
Επίσης την ασφαλτόστρωση των προσαρμογών των κάθετων δημοτικών οδών επί της εθνικής οδού στο τμήμα αυτό και τουλάχιστον ενός ρεύματος κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Ρόδο με απώτερο σκοπό το διαχωρισμό της κίνησης στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, την οριοθέτηση ζώνης πεζοδρομίου τουλάχιστο στο ρεύμα προς Λίνδο με την απαραίτητη διαγράμμιση και σήμανση για την ασφαλέστερη κίνηση πεζών και οχημάτων.
Τα πιο πάνω τα θεωρούμε απολύτως απαραίτητα και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.