Σειρά επαφών για θέματα που αφορούν τον ενιαίο Δήμο Ρόδου, είχε στην Αθήνα ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς.
Η πρώτη συνάντηση, όπως δήλωσε στη «δ», έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση, στον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.
«Είναι μονόδρομος η εξεύρεση λύσης, στο πρόβλημα αυτό. Μέχρι το τέλος του έτους, θα πρέπει να κλείσουν τέσσερις ανεξέλεγκτες χωματερές. Στην αντίθετη περίπτωση, στο δήμο Ρόδου θα επιβληθεί πρόστιμο», τόνισε ο νέος Δήμαρχος Ρόδου.
Ο κ. Κουσουρνάς και με την ιδιότητα του βουλευτή είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών κ. Δημήτρη Στεφάνου προκειμένου να του ζητήσει να αντιμετωπίσει τα Δωδεκάνησα, ισότιμα με τις Κυκλάδες κάνοντας αποδεκτά τα αιτήματα των φορέων της περιοχής μας.
Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, όπως έγραψε η “δ”, έδειξε να κατανοεί τον προβληματισμό που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή μας για τον Οργανισμό της Περιφέρειας και υποσχέθηκε πως θα προχωρήσει σύντομα η τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των νησιωτών, χωρίς να αναλώνονται σε άσκοπες και πολυδάπανες μετακινήσεις.
«Ο κ. Στεφάνου με διαβεβαίωσε ότι το έδαφος είναι πρόσφορο, για να γίνουν δεκτές οι προτάσεις που υπεβλήθησαν. Οι αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών θα ανακοινωθούν την προσεχή Τρίτη 14 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Ο νέος Δήμαρχος Ρόδου είχε επαφές και με στελέχη του υπουργείου Υποδομών στην προσπάθειά του να απεμπλέξει μεγάλα έργα, τα οποία έχουν βαλτώσει εδώ και αρκετό καιρό. Μεταξύ των έργων αυτών είναι η Περιμετρική και η Νέα Είσοδος της πόλεως Ρόδου.
«Για την εξέλιξη των δύο αυτών έργων έχει ήδη προγραμματιστεί σύσκεψη στην Αθήνα την προσεχή Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου» είπε ο κ. Κουσουρνάς.
Την ερχόμενη εβδομάδα ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ρόδου θα έχει επαφές και με τη διαχειριστική αρχή του υπουργείου Υποδομών για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Βιολογικού.
«Στόχος μας είναι να προχωρήσει το έργο της κατασκευής του αποχετευτικού αγωγού, από τον Αρχάγγελο στο Βόδι για να δημιουργούνται προβλήματα στη συγκεκριμένη περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Κουσουρνάς.
Την κατασκευή του έργου αυτού επιδιώκουν ο Δήμος Αρχαγγέλου και Αφάντου αλλά αντιδρά ο Δήμος Καλλιθέας που έχει ασκήσει προσφυγές ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων.
Το δημοτικό συμβούλιο Αρχαγγέλου ενόψει του αδιεξόδου είχε λάβει απόφαση και για τη χωροθέτηση και κατασκευή βιολογικού στον Αρχάγγελο.
«Πονοκέφαλο» συνεχίζει να προκαλεί στη νέα δημοτική Αρχή Ρόδου η ληξιπρόθεσμη οφειλή της ΔΕΥΑΠ στην τράπεζα Marfin.
Παρά τη συνάντηση που είχε πριν λίγες ημέρες ο κ. Κουσουρνάς με τον διευθυντή της επιχείρησης κ. Κλαδά δεν κατέστη δυνατό να βρεθούν οι 140.000 ευρώ που πρέπει να δοθούν στην τράπεζα.
«Ελπίζουμε ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα θα βρούμε μια λύση και για το θεμα αυτό», τόνισε ο κ. Κουσουρνάς.
Ο νέος δήμαρχος επέστρεψε χθες το απόγευμα στη Ρόδο για να παραστεί στα σεμινάρια, που διοργάνωσε η ΕΕΤΑ για την επιμόρφωση των νέων αιρετών.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/tin-triti-ta-spoudea-gia-ton-organismo-tis-periferias/













