«Θεωρώ πως η φετινή σεζόν είναι ένα τραμπολίνο»!

Με αρνητικό πρόσημο σε ό,τι αφορά τα έσοδα των επιχειρήσεων θα κλείσει και η φετινή τουριστική σεζόν.
Αυτό δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης συνεπικουρούμενος από την αντιπρόεδρο κ. Αντα Καραγιάννη στο περιθώριο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια για την υλοποίηση τουριστικού προγράμματος για ανθρώπους της τρίτης ηλικίας (βλέπε σελ. 13).
«Τάσσομαι υπέρ της ευδαιμονίας των αφίξεων.Αυτό που κάνουμε είναι να πανηγυρίζουμε για τις προοπτικές και τα χαμόγελα. Ο καθένας από μας γνωρίζει όμως ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα. Το ζήτημα δεν είναι αν είμαστε ευχαριστημένοι από την εξέλιξη της σεζόν. Αν το λέγαμε αυτό θα βρίσκαμε απέναντί μας τον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντώνης Καμπουράκης.
Σε ερώτηση αν θα σημειώσουν αύξηση οι αφίξεις των τουριστών ο κ. Καμπουράκης δήλωσε:
«Αλίμονο αν τους υπόλοιπους μήνες δεν θα είχαμε μεγάλες πληρότητες και ξενοδοχεία γεμάτα. Δεν μπορώ να προβλέψω αν θα ανατείλει ο ήλιος . Αυτό είναι αυτονόητο. Στο διάστημα που μένει μέχρι το τέλος της θερινής περιόδου θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτούς που μας επισκέπτονται και να τους αναγκάσουμε να επιλέξουν ξανά τη Ρόδο για τις διακοπές τους».
Αναφορικά με τα έσοδα των ξενοδοχείων ο κ. Καμπουράκης δήλωσε πως δεν θα σημειώσουν αύξηση.
«Δεν θα σημειώσουν αύξηση τα έσοδα. Έχω αναφέρει εδώ και καιρό πως ένα καλό σενάριο για τα οικονομικά αποτελέσματα της σεζόν θα είναι μια μείωση της τάξεως του 10 με 15% σε σύγκριση με πέρσι. Δεν θα πρέπει να τα βλέπουμε παρ’ όλα αυτά όλα μαύρα. Η οικονομική πειθαρχία που υπάρχει στη χώρα θα βοηθήσει στη βιωσιμότητα των νοικοκυριών, των εμπορικών και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Για αυτό δηλώνω αισιόδοξος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΞΡ και πρόσθεσε πως ανεξάρτητα από την …πειθαρχία οι εισπράξεις των ξενοδοχείων δεν θα αυξηθούν.
«Θεωρώ πως η φετινή σεζόν είναι ένα «τραμπολίνο» για να πάμε σε κάτι καλύτερο το επόμενο έτος», δήλωσε ο κ. Αντώνης Καμπουράκης.
Σε ερώτηση για τη βράβευση της ΕΞΡ με αφορμή την υλοποίηση του προγράμματος «Ροδίτικο πρωινό» ο κ. Καμπουράκης δήλωσε:
«Τα τελευταία χρόνια ακούμε για τα πλεονεκτήματα της παραγωγής μας και των τοπικών προϊόντων. Το θέμα δεν είναι αν τα θέλουμε στα ξενοδοχεία. Ζήτημα είναι να πληρωνόμαστε όπως πρέπει για να παρέχουμε αναβαθμισμένα τοπικά προϊόντα», δήλωσε ο κ. Καμπουράκης και πρόσθεσε πως η ΕΞΡ ήταν η πρώτη Ένωση Ξενοδόχων που προώθησε το πρόγραμμα «Ροδίτικο Πρωινό» σε συνεργασία με το ΞΕΕ.
Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και η αντιπρόεδρος της ΕΞΡ κ. Α. Καραγιάννη.
«Παραλάβαμε πριν από λίγες ημέρες το βραβείο από το ΞΕΕ για την εφαρμογή του προγράμματος «Ροδίτικο Πρωινό». Αυτό αποτελεί καινοτομία στις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Εμπλουτίζει το τουριστικό μας προϊόν και δημιουργεί ευχάριστη έκπληξη ειδικά στους επισκέπτες που έρχονται κάθε χρόνο», δήλωσε η κ. Αντα Καραγιάννη και πρόσθεσε πως η γεύση είναι ένα από τα ουσιαστικά στοιχεία που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.
«Είμαστε χαρούμενοι γιατί τα ξενοδοχεία «Elysium», «Sun Beach», «Eden Roc» είναι στα πρώτα εκατό που πιστοποιήθηκαν στη χώρα μας. Η ΕΞΡ έχει ενημερώσει τα μέλη της για αυτό», δήλωσε η κ. Καραγιάννη και πρόσθεσε πως η ΕΞΡ συμβάλλει στο να αποκτήσουν τη θέση που πρέπει τα τοπικά προϊόντα στην τοπική κοινωνία.
«Ακόμη και εστιάτορες μας ζήτησαν το πρόγραμμα για να εμπλουτίσουν τους καταλόγους τους με τοπικές συνταγές», δήλωσε η αντιπρόεδρος της ΕΞΡ.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία” στην Αθήνα βραβεύτηκαν τα 100 πρώτα ξενοδοχεία που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Από τη Ρόδο βραβεύτηκε ο κ. Γιώργος Τσέλιος, γενικός διευθυντής του ξεν/χείου «Sun Beach Resort Complex» καθώς επίσης τα ξενοδοχεία «Elysium resort & spa», «Eden Rock». Για την ΕΞΡ, παρέλαβε την τιμητική διάκριση η αντιπρόεδρος κα Αντα Καραγιάννη.
Το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί πρωτοβουλία του ΞΕΕ με υπεύθυνο το μέλος του ΔΣ κ. Γιώργο Πίττα. Το πρόγραμμα καθιερώθηκε μέσα από τα σύμφωνα που υπέγραψαν 15 Ενώσεις Ξενοδόχων στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε σε εκθέσεις τουρισμού και προβλήθηκε πανελλήνια μέσα από τη συμμετοχή στη HORECA 2013.