Θα ζητήσει την ολοκλήρωση όλων των μεγάλων έργων του νησιού

Την επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων του νησιού μας θα ζητήσει από τον υφυπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη ο νέος δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς.
Στη συνάντηση που θα έχει ο κ. Κουσουρνάς την προσεχή Τρίτη 16 Νοεμβρίου, με τον κ. Γιάννη Μαγκριώτη, θα του ζητήσει να πράξει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να προχωρήσουν όλα τα μεγάλα έργα στην περιοχή μας. Τα έργα αυτά είναι το φράγμα του Γαδουρά, η Περιμετρική οδός και η Νέα είσοδος της πόλεως, η κατασκευή, των χερσαίων εγκαταστάσεων της Ακαντιάς και η διαπλάτυνση της εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου.
Οι εργασίες στην Εθνική oδό έχουν ιδιαίτερη σημασία αφού δεν επηρεάζουν μόνο την πρόοδο της κατασκευής του αγωγού μεταφοράς νερού από το φράγμα αλλά και τον τουρισμό του νησιού μας. Σημαντική είναι και η ολοκλήρωση και των άλλων υποδομών που θα πρέπει να διαθέτει ο ενιαίος Δήμος Ρόδου.
Για την ολοκλήρωση όλων των μεγάλων έργων που έχει ανάγκη το νησί, δεσμεύθηκε ο νέος Δήμαρχος και στο πρόγραμμα του, που επιδιώκει πάση θυσία να υλοποιήσει.
Τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, ο κ. Στάθης Κουσουρνας θα έχει συναντήσεις με στελέχη των Τεχνικών και των Οικονομικών Υπηρεσιών όλων των ΟΤΑ στα πλαίσια της ενημέρωσης που έχει ζητήσει.
Ο νέος Δήμαρχος του νησιού συναντήθηκε και χθες με τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων των Οικονομικών Υπηρεσιών όλων των ΟΤΑ του νησιού. Στη διάρκεια της συνάντησής τους, έδωσε τις βασικές κατευθύνσεις προκειμένου, να εργασθούν αποτελεσματικά, για να του παραδώσουν αναλυτικά στοιχεία προκειμένου να σχηματίσει πλήρη εικόνα. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ενδεχομένως υπάρχουν στους ΟΤΑ που έχουν χρέη, να συντάξει τον προϋπολογισμό και να εξασφαλίσει τα απαραίτητα έσοδα σύμφωνα και με όσα προβλέπει ο “Καλλικράτης”.
Ο νέος Δήμαρχος Ρόδου χθες συναντήθηκε με τις διοικήσεις των σωματείων των εργαζομένων στους ΟΤΑ με τους συνδικαλιστές της ΔΕΥΑΡ και της ΔΕΚΡ. Έγινε μια πρώτη συζήτηση, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα αιτήματα που θέτουν προς τη νέα δημοτική Αρχή.
Ο κ. Στάθης Κουσουρνάς προχθές το βράδυ επισκέφθηκε την Ιαλυσό, την Κρεμαστή, το Παραδείσι, τη Σορωνή, τα Καλαβάρδα, τις Φάνες, τη Σάλακο και τον Έμπωνα. Έγινε δεκτός με μεγάλο ενθουσιασμό από τους πολίτες που έσπευσαν να τον συγχαρούν για τη μεγάλη νίκη που πέτυχε, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Ο νέος Δήμαρχος ευχαρίστησε τους πολίτες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο του και δεσμεύθηκε πως μαζί με τους συνεργάτες και τα στελέχη της παρατάξεως του θα κάνει πράξη όσα δεσμεύθηκε προεκλογικά για το καλό του τόπου.
Χθες το βράδυ ο κ. Κουσουρνάς επρόκειτο να επισκεφθεί τις Καλυθιές, τα Αφάντου, τον Αρχάγγελο, τη Μαλώνα και τα Μάσαρη. Επισκέψεις θα γίνουν και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Στάθης Κουσουρνάς έχει στείλει και επιστολή σε όλους τους δημάρχους του νησιού προκειμένου να τους ζητήσει να του κοινοποιήσουν εγκαίρως όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματός του. Τους έδωσε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου προκειμένου να του κοινοποιήσουν τα στοιχεία που αφορούν τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που λειτουργούν στα διοικητικά τους όρια. Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα ακόλουθα:
Φίλε Δήμαρχε
Η επικείμενη διοικητκή μεταρρύθμιση (Σχέδιο Καλλικράτης) απαιτεί την άμεση δραστηριοποίηση όλων προκειμένου να επιτευχθεί η ορθολογική λειτουργία των υπηρεσιών και ως βασική προϋπόθεση των περαιτέρω ενεργειών μας θεωρείται η πλήρης γνώση λειτουργίας των Δήμων που θα αποτελέσουν τον ενιαίο Δήμο Ρόδου. Ζητώ λοιπόν την άμεση ανταπόκρισή σας ως προς την ενημέρωση και την παροχή στοιχείων που αφορούν το Δήμο σας και συγκεκριμένα:
Α. Να ενημερωθούν οι πρόεδροι των ΝΠ δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου (Οργανισμοί και Επιχειρήσεις) καθώς και οι διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου σας ώστε να παρέχουν άμεσα τα στοιχεία που θα τους ζητηθούν.
Β. Να αποσταλούν έως τη Δευτέρα 15.11.2010 στοιχεία που να αφορούν τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου (ιδρύματα, αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, οργανισμοί και επιχειρήσεις) και ειδικότερα τίτλος, αριθμός και σχέση εργασίας προσωπικού, οικονομικά στοιχεία, προκειμένου να τηρηθούν οι σχετικές προθεσμίες που προβλέπονται από το νόμο.
Γ. Να τεθούν σε εφαρμογή οι διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 93 του Νόμου 363/2006 σύμφωνα με τις οποίες: «Ενα μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης».
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση
Ευστάθιος Κουσουρνάς
Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δήμου Ρόδου