Από την προσεχή Δευτέρα, 28 Μαΐου, αναμένεται να «πιάσει δουλειά» το συνεργείο απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων, στη Μεσαιωνική Πόλη.
Αυτό δήλωσε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών κ. Στράτος Καρίκης και τόνισε, πως πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να διεξάγονται εντατικοί έλεγχοι καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου σε μια προσπάθεια να μπει τάξη.
“Το συνεργείο έχει συγκροτηθεί και είναι έτοιμο να αναλάβει δράση στη Μεσαιωνική Πόλη. Οι υπάλληλοι που μετέχουν σε αυτό έχουν λάβει σαφείς εντολές να απομακρύνουν όσα αντικείμενα, εμπορεύματα και τραπεζοκαθίσματα θα εντοπίζουν σε απαγορευμένους χώρους”, δήλωσε ο κ. Καρίκης.
Αυτό τονίστηκε και στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο πριν από λίγες ημέρες σχετικά με τα μέτρα που θα εφαρμοσθούν στη Μεσαιωνική Πόλη. Τονίστηκε μάλιστα, πως η δημοτική αρχή θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή με όσους δείχνουν, ότι δεν σέβονται τους κανόνες.
Επισημαίνεται ότι εδώ και λίγες ημέρες έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν και τα συστήματα αποτροπής εισόδου οχημάτων στις περισσότερες πύλες της Μεσαιωνικής Πόλης.
Ωστόσο όμως αναζητούνται τρόποι προκειμένου να περιοριστεί και ο αριθμός των δικύκλων που εισέρχονται στη Μεσαιωνική Πόλη και ενοχλούν τους τουρίστες.
“Δεν θα σταματήσουμε εδώ. Μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού θα ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στην περιοχή και ο γερανός”, δήλωσε ο κ. Καρίκης.
Το ειδικό όχημα θα απομακρύνει όσα αυτοκίνητα θα εντοπίζονται από την Δημοτική Αστυνομία, σε χώρους που δεν επιτρέπεται η στάθμευση.
«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Οι παραβάτες θα έχουν να αντιμετωπίσουν, εκτός από τους δημοτικούς αστυνόμους και το … γερανό», προειδοποίησε ο κ. Καρίκης.
Για τη δραστηριοποίηση της δημοτικής αστυνομίας και γενικά για την απασχόληση του προσωπικού τα σαββατοκύριακα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ρόδου πριν από λίγες ημέρες.
Επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι να διεξάγονται συνεχώς έλεγχοι στο εμπορικό τμήμα της Μεσαιωνικής Πόλης και να μπει επιτέλους μια τάξη.
Προχθές αργά το βράδυ ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, συνοδευόμενος από τον κ. Καρίκη και υπηρεσιακούς παράγοντες πραγματοποίησε επίσκεψη στη Μεσαιωνική Πόλη.
Στόχος του δημάρχου ήταν να δει την κατάσταση που επικρατεί, να αποτυπώσει προβλήματα και να έρθει σε επαφή με τους καταστηματάρχες της περιοχής.
Ο κ. Κουσουρνάς έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη Μεσαιωνική Πόλη τις πρωινές ώρες και δυσαρεστήθηκε από την κατάσταση που επικρατεί με τις καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων.
«Δεν καταλαβαίνω το λόγο για τον οποίο κάνουν καταλήψεις και τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα σε χώρους που δεν πρέπει όταν τα καταστήματά τους είναι άδεια», έχει τονίσει κ. Κουσουρνάς.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/se-epitaxi-ke-geranos-sti-meseoniki-poli/













