Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες μετά την απολογία τους τα μέλη τριμελούς σπείρας που ευθύνεται για αρπαγές τσαντών από γυναίκες και για κλοπές από λουόμενους στις παραλίες.
Πρόκειται για του Ι. – Β. Κ του Μιχαήλ 23 ετών, Σ. – Π. Σ. του Ι., 23 ετών και Φ. Κ. Τ. του Τ. 29 ετών, κατοίκους Ρόδου που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του ΑΤ Ιαλυσού την 24η Σεπτεμβρίου 2012.
Πρόκειται για τοξικομανείς στους οποίους αποδίδονται δώδεκα περιπτώσεις κλοπών και ληστειών.
Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:
Την 14.40 ώρα της Δευτέρας καταγγέλθηκε τηλεφωνικά στην Αστυνομία η κλοπή τσάντας από την πισίνα του ξενοδοχείου Atlantica Princess. Αστυνομικοί αφού πήραν πληροφορίες για την εμφάνιση των δραστών ξεκίνησαν περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή και στην οδό Απολλώνιου Ροδίου εντόπισαν μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα Suzuki Address που δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας και στην οποία επέβαιναν δύο νεαροί.
Οι δύο νεαροί ήλικίας 23 ετών προσήχθησαν στο ΑΤ Ιαλυσού και από την έρευνα προέκυψε ότι η μοτοσυκλέτα είχε κλαπεί την 18η Σεπτεμβρίου από τον κ. Χιαμπάν Κιούρτ.
Στον αποθηκευτικό χώρο του δίκυκλου βρέθηκε η υπ’ αριθμ. ΤΟΜ-4425 πινακίδα κυκλοφορίας που μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε μοτοποδήλατο ίδιας μάρκας, μοντέλου και χρώματος ιδιοκτησίας του πρώτου 23χρονου ενώ στο ίδιο όχημα βρέθηκαν χρησιμοποιημένες σύριγγες.
Εποχούμενη περιπολία του ίδιου τμήματος βρήκε και προσήγαγε έναν 29χρονο ημεδαπό που οδηγούσε μια όμοια μοτοσυκλέτα χρώματος σκούρου μπλε.
Από έλεγχο σε αποθηκευτικό χώρο κάτω από την σέλα βρέθηκαν ένα λευκό ρολόι χειρός μάρκας D-TONE, έξι κινητά τηλέφωνα μάρκας i-Phone, Samsung, Nokia, τρεις φωτογραφικές μηχανές, ένα μπρελόκ με κλειδιά από αυτοκίνητο Porsche και ένα τηλεκοντρόλ συναγερμού, ένας αναπτήρας Zippo, τρία ζευγάρια γυαλιών, μία συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών μέσων και το χρηματικό ποσό των 54 Ελβετικών φράγκων.
Στην κατοχή του πρώτου 23χρονου βρέθηκε μία νάυλον αυτοσχέδια συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 0,5 γραμμαρίων.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο πρώτοι επιβαίνοντες στην μοτοσυκλέτα αφαίρεσαν με βία από μια 66χρονη υπήκοο Βελγίου έξω από τηλεφωνικό θάλαμο στο ξενοδοχείο “SUNSHINE”, στην παραλία της Ιαλυσού, την τσάντα της με το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, διάφορες κάρτες και το δελτίο ταυτότητάς της.
Την ίδια μέρα το μεσημέρι άρπαξαν την τσάντα 58χρονης Αγγλίδας η οποία εκινείτο πεζή στην οδό Ελ. Βενιζέλου. Η τσάντα περιείχε τρία βραχιόλια, μια φωτογραφική μηχανή και δύο ζευγάρια γυαλιά ηλίου.
Στην παραλία της Ιαλυσού αφαίρεσαν από μια 49χρονη λουόμενη, υπήκοο Ολλανδίας, την τσάντα της, που περιείχε ένα λευκό ρολόι χειρός, μία φωτογραφική μηχανή και ένα κινητό τηλέφωνο.
Από το καθιστικό του ξενοδοχείου Atlantica Princess αφαίρεσαν την τσάντα μιας 20χρονης υπηκόου Βελγίου που περιείχε το χρηματικό ποσό των 5 ευρώ και προσωπικά της έγγραφα.
Την 19η Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 16.00 ο δεύτερος και ο τρίτος αφαίρεσαν με τη χρήση βίας από έναν 69χρονο υπήκοο Νορβηγίας την τσάντα του που περιείχε 40 ευρώ και προσωπικά του έγγραφα.
Την 21η Σεπτεμβρίου 2012 ο τρίτος αφαίρεσε την τσάντα μιας 32χρονης υπηκόου που ήταν τοποθετημένη σε καλάθι μπροστά στο ποδήλατό της η οποία περιείχε 230 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Στ. Κιουρτζής, Δ. Ζιώγας και Ακης Μεϊμάρης.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/prosorina-kratoumeni-i-tris-tsantakides/













