Πλήγμα για τον τουρισμό οι συνεχείς απεργίες

«Δεν λύνονται τα προβλήματα με απεργίες που πλήττουν την ελληνική οικονομία στην πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μετά τη μεταπολίτευση», επισήμανε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΤ FM, αναφερόμενος στην απεργία των ναυτεργατών. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής αναγνώρισε το δικαίωμα των εργαζομένων να διαμαρτύρονται, ωστόσο τους κάλεσε να υιοθετήσουν μορφές κινητοποιήσεων που δεν επηρεάζουν την τουριστική κίνηση.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ρήσεις και Αντιρρήσεις», ο κ. Νικητιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού για την ικανοποίηση συντεχνιακών αιτημάτων καθώς και ότι η μόνη λύση είναι να προχωρήσουμε στις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται για την εξυγίανση της εθνικής οικονομίας.
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού έφερε ως παράδειγμα τις δυσλειτουργίες της εσωτερικής τουριστικής αγοράς που έχουν ως αποτέλεσμα οι διακοπές στη χώρα μας να στοιχίζουν ακριβότερα στους Έλληνες σε σύγκριση με τους ξένους επισκέπτες. «Ο εσωτερικός τουρισμός πρέπει να οργανωθεί σωστά προκειμένου να υπάρξει υγιής ανάπτυξη και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου» τόνισε ο κ. Νικητιάδης, ενώ σχολίασε και τις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια υπογραμμίζοντας ότι τα νησιά μας αποτελούν εθνικό πλούτο αλλά παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες όσον αφορά στον τομέα των μεταφορών.
Τέλος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Πολιτεία εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου, όπως η άρση του καμποτάζ, η πρόσληψη εξειδικευμένων εταιρειών για την αντιστροφή του κλίματος σε Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία, η δυναμική παρουσία στις μεγαλύτερες εκθέσεις και συνέδρια για τον παγκόσμιο τουρισμό, το νομοσχέδιο για τον αλιευτικό τουρισμό και η συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.