Πιθανή η μεταφορά του ΕΟΠΥΥ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου

Το υπουργείο Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο μεταστέγασης του ΕΟΠΥΥ στο νοσοκομείο Ρόδου, εφόσον αυτό είναι λειτουργικό. Αυτό αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός κ. Μάριος Σαλμάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή κ. Δημ. Γάκη.
Απαντώντας στην με αρ. 1173/30-08-12 ερώτηση, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή από το βουλευτή κ. Δ. Γάκη, με θέμα «Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία, στη στελέχωση, στις υποδομές και στην οργάνωση των υπηρεσιών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στην πόλη της Ρόδου», σας γνωρίζουμε ότι:
1. Για τη στέγαση των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εξετάζει την πρόταση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για μεταστέγαση σε χώρο του Νοσοκομείου, εφόσον τούτο είναι λειτουργικό.
2. Ο βιοχημικός αναλυτής που βρίσκεται στη Ν.Μ.Υ. ΕΟΠΥΥ Ρόδου πρόκειται να αντικατασταθεί. Ο εν λόγω διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ βρίσκεται σε συνεννόηση με το Δ.Σ. της εταιρείας ΓΑΛΗΝΟΣ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκειμένου ο βιοχημικός αναλυτής της εταιρείας που βρίσκεται παροπλισμένος, να μεταφερθεί στη Ν.Μ.Υ. ΕΟΠΥΥ Ρόδου για να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι. Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μπορούν να εξυπηρετούνται και από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και χωρίς πλαφόν. Οσον αφορά το ακτινολογικό μηχάνημα λόγω των αλλεπάλληλων τεχνικών βλαβών που εμφανίζει συχνά, έχει δρομολογηθεί η μεταφορά καινούργιου μηχανήματος από την Κω.
3. Σχετικά με το κόστος αποζημίωσης της άκρως αναγκαίας μετακίνησης των ασθενών για ιατρικό έλεγχο – χημειοθεραπείας στην Αθήνα ή σε άλλα κέντρα που διαθέτουν τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό, σας κάνουμε γνωστό ότι το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ πρόκειται σύντομα να λάβει απόφαση για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των εν λόγω ασθενών. Για το λόγο αυτό η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διαπραγματεύεται με αεροπορικές – ακτοπλοϊκές εταιρείες για την προσφορά έκπτωσης στις μετακινήσεις αυτές.
4. Οσον αφορά το σπινθηρογράφημα, σας κάνουμε γνωστό ότι το μοναδικό ιδιωτικό εργαστήριο που υπάρχει στη Ρόδο, δεν δέχεται να συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ.
5. Τέλος σας γνωρίζουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία πρόσληψης και τοποθέτησης ιατρών ειδικότητας νευρολόγου, ρευματολόγου και ογκολόγου στη Ν.Μ.Υ. ΕΟΠΥΥ Ρόδου, για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής.
Ο ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Μ. ΣΑΛΜΑΣ