Μόνο ως σουρεαλιστική, αν και απολύτως αληθινή, φαντάζει η είδηση για τη σύλληψη και το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος ενός 61χρονου άνεργου, υπηκόου Γερμανίας στη Ρόδο, για την κλοπή τροφίμων από πολυκατάστημα επειδή… πεινούσε!!
Ο 61χρονος Γερμανός υπήκοος συνελήφθη την 11η Απριλίου 2012 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετά από καταγγελία εκπροσώπου του σούπερ μάρκετ Carrefour Mαρινόπουλος, στη λεωφόρο Ρόδου-Λίνδου σύμφωνα με την οποία είχε αφαιρέσει από τα ράφια και είχε τοποθετήσει σε τσάντα που έφερε μαζί του, τρόφιμα αξίας 51,28 ευρώ.
“Είμαι άνεργος, δεν έχω χρήματα και πεινάω”, κατέθεσε στους αστυνομικούς ο 61χρονος Γερμανός, ο οποίος τόνισε ότι κατανάλωσε όλα τα τρόφιμα που είχε αφαιρέσει.
Ο αλλοδαπός, που ήλθε στο νησί για μια καλύτερη τύχη μόνος με ένα ποδήλατο, είναι ένα από τα μεγάλα θύματα της οικονομικής κρίσης.
Στο μεταξύ εικόνες ντροπής από την Ελλάδα του μνημονίου εξελίσσονται κάθε βράδυ έξω από σούπερ μάρκετ όταν πετάνε τα σκουπίδια τους.
Δεκάδες άνεργοι, συνταξιούχοι και ηλικιωμένοι ορμούν στα σκουπίδια και ψάχνουν ληγμένα και μπαγιάτικα τρόφιμα για να φάνε!
Παραμερίζουν την αξιοπρέπειά τους και δειπνούν κάθε βράδυ στους κάδους των σκουπιδιών έξω από σούπερ μάρκετ. Το πιο λυπηρό, όμως, είναι ότι η εικόνα αυτή συναντάται όλο και πιο συχνά και στο νησί της Ρόδου ενώ το αύριο μοιάζει ακόμα πιο δύσκολο.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου αναφέρουν εξάλλου ότι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις διαρρήξεων σπιτιών όπου οι δράστες δεν ασχολούνται τόσο με τα πολύτιμα αντικείμενα όσο με φαγώσιμα που υπάρχουν στο ψυγείο και σε ντουλάπια.
Εν πάση περιπτώσει η Εισαγγελέας Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Ρόδου παρέπεμψε τον Γερμανό σε ρητή δικάσιμο.
Στο μεταξύ χθες αστυνομικοί του ΑΤ Ιαλυσού σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών, ενός 21χρονου Ρομά για κλοπή και ενός 57χρονου ιδιοκτήτη μάντρας ανακυκλώσιμων υλικών για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Υστερα από σχετική καταγγελία, διενεργήθηκε έρευνα και βρέθηκε από αστυνομικούς στην μάντρα ανακύκλωσης υλικών του 57χρονου το μεγαλύτερο μέρος μεταλλικών αντικειμένων (ανταλλακτικά, παλιά σίδερα, κ.α.), που είχαν αφαιρεθεί την 09-04-2012 από απερίφρακτο αγρόκτημα στο Παραδείσι Ρόδου.
Ο 57χρονος δήλωσε ότι την 09-04-2012 αγόρασε τα μεταλλικά αντικείμενα από 21χρονο Ρομά.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/pinasmenos-germanos-aferese-trofima-apo-polikatastima/













