“Σύντομα θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό”.
Αυτό υπογράμμισε, ομιλώντας χθες στους δημοσιογράφους, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος δεν απέκλεισε μάλιστα ακόμα και το ενδεχομένο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.
“Είναι σίγουρο πως η τρόικα θα ζητήσει και άλλες θυσίες από τον ελληνικό λαό. Θα απαιτήσει την επιβολή νέων μέτρων. Η κυβέρνηση δεν θα αντέξει να φορτώσει και άλλα βάρη στις πλάτες των πολιτών. Θα υπάρξουν ως εκ τούτου σύντομα εξελίξεις”, δήλωσε ο κ. Νεκτάριος Σαντορινιός.
Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που ξεκίνησε για την εκπόνηση του κυβερνητικού προγράματος του κόμματος. Αυτός είναι, όπως τόνισε, ο λόγος που διοργανώνονται συναντήσεις και διεξάγονται επαφές με τους φορείς.
“Το περιφερειακό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα τον Σεπτέμβριο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα που θα έρθει στη Ρόδο”, δήλωσε ο κ. Σαντορινιός και πρόσθεσε πως πρέπει πρώτα να εκπονηθεί το πρόγραμμα του κόμματος και μετά να ξεκινήσει ο διάλογος για τις υποψηφιότητες.
Σε ερώτηση σχετικά με την παράταση της θητείας των αυτοδιοικητικών ο κ. Σαντορινιός επανέλαβε, πως αυτό είναι το “δώρο” που κάνει ο πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
“Για μας το δώρο αυτό, δηλαδή η παράταση της θητείας των αυτοδιοικητικών, συνιστά συνταγματική εκτροπή”, υπογράμμισε ο κ. Σαντορινιός.
Ο γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις δύο συναντήσεις που έγιναν στη Ρόδο για τον τουρισμό και την αυτοδιοίκηση.
“Εμείς προχωράμε στην εκπόνηση του αναπτυξιακού προγράμματος διακυβέρνησης της χώρας. Αυτός είναι ο λόγος για τις συναντήσεις που διεξάγουμε σε όλη τη χώρα”, εξήγησε ο κ. Σαντορινιός.
“Η συνάντηση με τους φορείς του τουρισμού είχε μεγάλο ενδιαφέρον αφού κατατέθηκαν σημαντικές προτάσεις. Εκφράστηκαν διάφορες απόψεις για το πώς θα πρέπει να προχωρήσουμε στο μέλλον για να έχουμε τα αποτελέσματα που πρέπει και αρμόζουν σε ένα προορισμό όπως η Ρόδος”, τόνισε ο κ. Σαντορινιός.
“Με στόχο να διαμορφωθούν προτάσεις που θα συμβάλουν ώστε να διορθωθούν οι στρεβλώσεις που παρουσιάζει ο Καλλικράτης κάναμε τη συνάντηση για την τοπική αυτοδιοίκηση”, δήλωσε ο γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
Στόχος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει ό,τι είναι δυνατό ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν τι έγινε ή τι δεν έγινε στην αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.
«Διαμορφώνουμε την εναλλακτική μας πρόταση δείχνοντας εμπιστοσύνη προς το θεσμό, ενισχύοντας το χαρακτήρα των ΟΤΑ ως οργανισμών της κοινωνίας των πολιτών και διαμορφώνοντας για την αυτοδιοίκηση ένα θεσμικό πλαίσιο που θα βασίζεται στη διαφάνεια», τόνισε ο κ. Σαντορινιός.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/o-siriza-den-apoklii-tis-proores-ekloges/













