Κριτική στην Κυβέρνηση για την πολιτική που ασκεί

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στον τομέα της οικονομίας, άσκησε ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ κ. Νότης Μυταράκης που ήρθε στη Ρόδο για να παραστεί στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που οργάνωσε η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου στο ξενοδοχείο Mediterranean. Στην εκδήλωση συμμετείχαν η βουλευτής της ΝΔ η κ. Μίκα Ιατρίδη ο πρώην βουλευτής κ. Τ. Καραμάριος, ο πολιτευτής Βασίλης Χρύσης, ο Γραμματέας Περιφερειακής Οργάνωσης κ. Νίκος Πουλιού, ο αντιδήμαρχος Στράτος Καρίκης, ο επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης η «Ρόδος Μπροστά» κ. Γιώργος Χατζημάρκος ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Ταρασλιάς, ο κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μάνος Κόνσολας, ο πρώην δήμαρχος κ. Γιάννης Ιατρίδης ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μανώλης Παλλάς και πολλά άλλα στελέχη του κόμματος που γέμισαν την αίθουσα, όπου γίνονταν η εκδήλωση.
Τόσο στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε όσο και στην ομιλία του αργότερα ο κ Μυταράκης τόνισε, πως το μνημόνιο το οποίο υπέγραψε η κυβέρνηση με την τρόικα δεν ήταν τελικά μονόδρομος. Για να έχουν επιτυχία τα μέτρα θα έπρεπε να κινηθεί η αγορά. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή τομεάρχη της ΝΔ στον τομέα των οικονομικών η κυβέρνηση, θα έπρεπε να καθιερώσει ένα ετήσιο φορολογικό νομοσχέδιο και να αναπτύξει δράσεις για την τόνωση της αγοράς. Οσο για την ύφεση ο κ. Μυταράκης προέβλεψε πως θα είναι μεγαλύτερη το τρέχον έτος.
«Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα για να μηδενίσουμε το έλλειμμα και δεν μπορούμε να προχωράμε σε αυξήσεις φόρων και μειώσεις μισθών γιατί δημιουργούμε μη αναστρέψιμες καταστάσεις στην οικονομία», τόνισε ο κ. Μυταράκης προσθέτοντας πως η ΝΔ ήδη έχει προτείνει μέτρα για να κινηθεί η αγορά. «Δεν μπορούν να ζητούν όλο και περισσότερα χρήματα τη στιγμή που υπάρχουν επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο.Την ίδια ώρα η χώρα διαθέτει τεράστια περιουσία από την οποία δεν εισπράττει τίποτε. Μια πολιτική που στηρίζεται στη συνεχή φορολόγηση είναι άδικη. Έχουμε μια περιουσία αξίας πάνω από 300 δις και δεν εισπράττουμε τίποτε από αυτή. Είναι επιτακτική ανάγκη δημοσιονομικής πειθαρχίας για να μηδενίσουμε το έλλειμμα. Πρέπει όμως να μάθουμε να ζούμε και με αυτά που παράγουμε. Για να συμβεί αυτό δεν μπορεί να αυξάνουμε συνεχώς τους φόρους. Η οικονομία είναι ένα ζωντανό σύστημα. Για να πετύχουν τα μέτρα πρέπει να δουλεύει η αγορά. Εδώ αυξήθηκε ο ΦΠΑ, οι φόροι καυσίμων με οδυνηρά αποτελέσματα αφού αυξάνει η κοινωνική αδικία και δεν δουλεύει και το μνημόνιο», επεσήμανε ο κ. Μυταράκης
Αναφορά έκανε ο κ Μυταράκης και στο έργο της εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου που έχει σταματήσει λέγοντας ότι τα δημόσια έργα έχουν πολλαπλασιαστικό όφελος στην τοπική κοινωνία. Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ αναφέρθηκε και στο δημόσιο που, όπως τόνισε, είναι ο μεγαλύτερος μπαταξής.
Σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Ρόδου ο κ. Μυταράκης είπε ότι η ανάταξη της οικονομίας απαιτεί επενδύσεις μικρές και μεγάλες. «Η κυβέρνηση όμως και με το νόμο fast track που αφορά και τη Ρόδο στοχεύει μόνο στις μεγάλες επενδύσεις από Έλληνες και κυρίως από ξένους. Υπάρχει και πολυνομία που δεν εξυπηρετεί. Δεν φθάνει αυτή η διαδικασία από μόνη της. Σε ότι αφορά την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας το κράτος πρέπει να προτάξει την αποτελεσματικότητα. Αν στο παρελθόν κάποια πράγματα δεν έγιναν δεν έχουμε τη δυνατότητα αυτά να ξανασυμβούν», τόνισε ο κ. Μυταράκης.
Σε ότι αφορά την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ο κ. Μυταράκης είπε ότι δεν αποκλείεται να συμβεί, αφού η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να λάβει νέα μέτρα τα οποία θα είναι επώδυνα. Για να επέλθει ανάπτυξη αντιθέτως θα πρέπει να μειωθούν γενικώς οι φορολογικοί συντελεστές και οι ασφαλιστικές εισφορές.
Την μεγάλη συμμετοχή των στελεχών της ΝΔ στην εκδήλωση εξήρε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ Τάκης Μιχαήλου υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα δείχνει ότι είναι έτοιμο για να δώσει τη μεγάλη μάχη .
«Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έκοψαν τη δική τους πίτα και επέλεξαν να φέρουν στη Ρόδο τον κ Βενιζέλο ίσως γιατί είναι από τους πιο μετριοπαθείς υποστηρικτές του μνημονίου. Ισως κάτι φοβούνται. Η επιλογή δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ κοιτά στο παρελθόν και δίνει μηνύματα φθοράς και συνενοχής. Εμείς αντιθέτως διαλέξαμε το νέο και το φρέσκο δηλαδή το κ. Μυταράκη», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τάκης Μιχαήλου. «Το ΠΑΣΟΚ μας κάνει να νιώθουμε απογοητευμένοι αφού αγνοεί πλήρως τη νησιωτικότητα», τόνισε η βουλευτής Μικα Ιατρίδη. Στην κυβερνητική αναλγησία που έχει ολέθρια αποτελέσματα αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βαληνακης.
«Νιώθω πολύ άσχημα γιατί ο κόσμος υποφέρει εν καιρώ ειρήνης. Το ζήτημα τώρα εναπόκειται στο τι θα κάνουμε όλοι εμείς για να αλλάξει η κατάσταση», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην βουλευτής Τάσος Καραμάριος. «Η νέα χρονιά με όσα κάνει το ΠΑΣΟΚ θα είναι μαύρη και σκοτεινή», υποστήριξε ο πολιτευτής κ. Βασίλης Χρύσης.
«Η σημερινή ΝΔ είναι κοντά στους πολίτες και θα δώσει τη δική της μάχη. Κανείς δεν θα γυρίσει την πλάτη στον κόσμο», τόνισε ο επικεφαλής της ΔΩΔΕΚ Βασίλης Υψηλάντης.
Στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένας αναπτυξιακός νόμος ειδικά για τα νησιά αναφέρθηκε ο κ. Νίκος Πουλιού. «Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση, η ακρίβεια, η ανεργία και η ύφεση» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.
«Αυτή η πολιτική θα πρέπει να έχει απέναντι της ένα χώρο που θα μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση στην ανασυγκρότηση και την προκοπή», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.