Υπογραφή σύμβασης για τη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την σύναψη σύμβασης μεταξύ του δήμου Ρόδου και της ΤΕΔΚΔ, για τη λειτουργία της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ.
Αυτό άλλωστε ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, στο γραφείο του δημάρχου Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά υπό την προεδρία του.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Ρόδου κ. Παύλος Τσίπρας και ο νομικός εκπρόσωπος της ΤΕΔΚΔ κ. Νίκος Πέρρος.
«Στόχος μας είναι να λειτουργήσει η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ και εξετάζουμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν, για να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις που ελήφθησαν. Η εταιρεία έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μια σημαντική δράση και θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί. Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα καθώς φαίνεται πως έχει βρεθεί η λύση», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Ρόδου κ. Παύλος Τσίπρας.
Ο δήμος Ρόδου σύμφωνα με τον κ. Παύλο Τσίπρα , προσπαθεί να βρει την καλύτερη δυνατή λύση όχι μόνο για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης αλλά και για τις προσλήψεις προσωπικού που θα απασχολείται στην ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ. Βούληση της δημοτικής αρχής είναι να προσληφθούν μόνο 105-108 άτομα.
«Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που κάναμε την συγκεκριμένη σύσκεψη, ώστε ο νομικός σύμβουλος να ετοιμάσει και την εισήγηση. Θα βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Ρόδου.
Επισημαίνεται ότι το θέμα αυτό, είχε απασχολήσει και πριν λίγο καιρό το διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΔΚΔ. Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς είχε αναφερθεί στην ανάγκη σύναψης σύμβασης με την ΤΕΔΚΔ. Μάλιστα είχε τονίσει ότι στην σύμβαση θα μπορούσαν να μετάσχουν και άλλοι δήμοι του νομού μας καταβάλλοντας όμως και το σχετικό τίμημα. Ο κ. Στάθης Κουσουρνάς είχε αναφερθεί εκτενώς και στη διεύρυνση του αντικειμένου, με το οποίο θα ασχολείται το προσωπικό της εταιρείας. «Υπάρχουν και άλλες δράσεις που αφορούν το περιβάλλον και θα μπορούσαν να ασχοληθούν με αυτές, οι εργαζόμενοι της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ», είχε τονίσει ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Αξίζει να τονιστεί ότι ο δήμαρχος Ρόδου έθεσε το θέμα της λειτουργίας της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ και στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, υπό την προεδρία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Χρήστου Παπουτσή για τη λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων και δράσεων για την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού προστασίας του δασικού μας πλούτου.