Η Περιφέρεια δεν θα επιτρέψει την κατάργηση οργανικών θέσεων στα δημοτικά σχολεία της Δωδ/σου

Αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου θα αποτελέσει το θέμα της κατάργησης οργανικών θέσεων από δημοτικά σχολεία του νομού μας.
Αυτό δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Χατζηδιάκος και εξήγησε πως η εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης του υπουργού Παιδείας θα προκαλέσει προβλήματα σε όλα τα νησιά.
“Το θέμα αυτό θα έρθει προς συζήτηση στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Αν εφαρμοσθεί η απόφαση θα έχει παρενέργειες σε όλα τα νησιά. Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Δεν θα δεχθούμε την όποια αλλαγή στα σχολεία μας. Πρέπει στο κέντρο να κατανοήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες”, δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε εφαρμογή η συγκεκριμένη απόφαση.
“Το 2010 είχε έρθει στη Ρόδο ένα τηλεοπτικό κανάλι από τη Γερμανία και με είχαν ρωτήσει πόσους δασκάλους έχει το σχολείο στο Καστελόριζο. Απάντησα πως όλοι οι μαθητές στα νησιά μας έχουν ίσα δικαιώματα”, τόνισε ο κ.Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης θα κάνει παρέμβαση για το θέμα αυτό στον υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο.
“Αλλοίμονο αν διαρραγεί η νησιωτικότητα”, τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος.
Ο αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Πέμπτη, 18 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους.
“Έλαβα την επιστολή που έστειλε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου. Οι περισσότεροι ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους. Την προσεχή Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων για να δούμε πώς θα λειτουργήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί”, δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως το αίτημα που υπεβλήθη για την χορήγηση τροφίμων στους εργαζόμενους, που είναι σε δύσκολη θέση, υποβαθμίζει το συνδικαλισμό.
Αναφορά έκανε ο αντιπεριφερειάρχης και στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές στο γραφείο του για τη λειτουργία των σφαγείων ενόψει της εορτής του Πάσχα.
“Είχαμε συνάντηση για τη λειτουργία των σφαγείων. Το Πάσχα η ποσότητα των ζώων που σφάζονται είναι πολύ μεγάλη. Τα σφαγεία θα ανοίξουν στις 22 Απριλίου. Τα συνεργεία που έχουν συσταθεί θα εντείνουν τους ελέγχους για να μην σφάζονται ζώα κάτω από τα δέντρα. Το θέμα της υγιεινής είναι για μας πολύ σημαντικό”, δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Ο κ. Χατζηδιάκος μίλησε και για την παράταση που δόθηκε από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη προκειμένου μέχρι το τέλος Μαΐου να περάσουν από τα ΚΤΕΟ που λειτουργούν στη Ρόδο και τα άλλα νησιά όλα τα δίκυκλα άνω των πενήντα κυβικών.