Η Λέσχη Αρχιμαγείρων έκοψε την πίτα της

Η Κως φιλοξένησε φέτος την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων. Μέλη της Λέσχης με τον πρόεδρο Νίκο Χριστοφόρου, ταξίδευσαν από τη Ρόδο στην Κω και συναντήθηκαν με τα μέλη της Λέσχης στο νησί του Ιπποκράτη.
Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, γεμάτη από τους ανθρώπους του τουρισμού και ΜΜΕ, στο εστιατόριο AVANTI που φιλόξενα προσέφερε η κα Κωνσταντίνα Σβύνου, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, με γευστικά εδέσματα που επιμελήθηκαν οι chef και με κρασί που προσέφεραν οι Αμπελώνες Τριανταφυλλοπούλου, οι άνθρωποι της γαστρονομίας συναντήθηκαν, ευχήθηκαν και ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις.
Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Κω & Νισύρου κ. Ναθαναήλ. Παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση, η εντεταλμένη περιφεριφερειακή σύμβουλος κα Μαίρη Κυπραίου, η περιφεριφερειακή σύμβουλος κα Ειρήνη Σβύνου, η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κα ¶ντα Καραγιάννη, η πρόεδρος του Συνδέσμου «Ελληνίδες του Κρασιού» κα Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Κω. Για τη Λέσχη Αρχιμαγείρων που συμπλήρωσε 20 χρόνια από την ίδρυσή της, μίλησε ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Μιαούδης ενώ για στις δράσεις αναφέρθηκε ο πρόεδρος Νίκος Χριστοφόρου.
Η Λέσχη ιδρύθηκε το 2000 με έδρα τη Ρόδο και σκοπό, να προσφέρει θεσμικό ρόλο στην εκπαίδευση και εξέλιξη του επαγγελματία της γαστρονομίας, την συνένωση των επαγγελματιών του κλάδου και την ανάπτυξη φιλίας και συνεργασίας μεταξύ τους καθώς και με άλλες Λέσχες στην Ελλλάδα και στο εξωτερικό.
Ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του χειμώνα δίνοντας βάρος αφ’ ενός στην παρουσία των νησιών μας σε φόρα και εκθέσεις με παράθεση γαστρονομίας πχ ελληνικό πρωινό ΞΕΕ στη HORECA, έκθεση Κων/πολής, ΙΤΒ, Βρυξέλλες – ευρωκοινοβούλιο τον Απρίλιο με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου τμήμα Τουρισμού και αφ’ ετέρου στην εκπαίδευση με σεμινάρια στο ΚΕΚ Γεννηματάς με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Επιμελητήριου Δωδεκανήσου.
Θέματα εκπαιδευτικά που αναπτύχθηκαν στο ΚΕΚ Γεννηματάς με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, είναι: «Παραδοσιακή Ροδίτικη κουζίνα στους χώρους εστίασης» με εισηγητή τον Γιώργο Τρουμούχη, «Παραδοσιακή Αρτοποιία και χαραροπλαστική» με εισηγητές τους: Κρητικό Νίκο και Μανώλη, «Νέες τάσεις στη ζαχαροπλαστική τέχνη» με εισηγητή τον Βαρνάβα Κυριάκο, «Φρέσκα ζυμαρικά» με εισηγητή τον Μπαρατσώκα Παναγιώτη. Παράλληλα, η Λέσχη Αρχιμαγείρων συνεργάζεται με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και στηρίζει την Aegean cuisine.