Εξελίξεις στην υπόθεση με τα «μαϊμού» προϊόντα

Νέα διάσταση προσέλαβε η έρευνα που διενεργούν οι επιτελείς του ΣΔΟΕ Νοτίου Αιγαίου σχετικά με την δραστηριότητα του 44χρονου Ροδίτη που βρέθηκε να διακινεί και να κατέχει σε αποθήκη στην οδό Αγίου Γεωργίου χιλιάδες προϊόντα “μαϊμού” επωνύμων εταιρειών.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δ» έχουν ήδη συγκεντρωθεί και καταμετρούνται τα κατασχεμένα που τοποθετήθηκαν σε 100 περίπου κούτες. Με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης θα ακολουθήσει η επιβολή πολλαπλού προστίμου από τη δημοτική αστυνομία.
Ταυτόχρονα βρίσκονται στο νησί και αναμένεται να προσφύγουν αρμοδίως στα αστικά δικαστήρια οι εκπρόσωποι 4 μεγάλων εταιρειών προϊόντα των οποίων διέθετε σε απομιμήσεις ο 44χρονος.
Το ΣΔΟΕ, που διερευνά το ενδεχόμενο διάπραξης φορολογικών αδικημάτων και λαθρεμπορίας, θα προχωρήσει σε πρόσθετο έλεγχο του επιτηδευματία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και φοροδιαφυγή.
Πιο συγκεκριμένα στα πλαίσια της έρευνας βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και ελέγχονται βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, χρήματα και επιταγές. Το ΣΔΟΕ ερευνά αν και κατά πόσο ο 44χρονος μπορεί να δικαιολογήσει τα χρήματα που φέρεται να διαθέτει και αν αυτά ανταποκρίνονται σε εκείνα που έχει δηλώσει στη ΔΟΥ Ρόδου!
Ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Ρόδου κ. Κ. Λαουδίκος που συντόνισε την όλη επιχείρηση περιορίστηκε να δηλώσει χθες στη «δ» πως «η υπόθεση έχει μεγάλο βάθος» και πως «θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις».
Σημειώνεται ότι ήδη οργανώνεται η διενέργεια «εφ΄όλης της ύλης» έρευνας σε καταστήματα και επιχειρηματίες με τους οποίους είχε δοσοληψίες ο 44χρονος.
Θυμίζουμε εξάλλου ότι πλήθος προϊόντων μαϊμού βρέθηκαν εκτός από την αποθήκη του 44χρονου, στην οικία του πατέρα του και σε κατάστημα της αδελφής του, στη Μεσαιωνική Πόλη.