Διέξοδο στην οικονομική κρίση με γεύσεις που έρχονται κατευθείαν από τη θάλασσα, προτείνει η επιχείρηση που φέρει την επωνυμία «Φρέσκα Ψάρια Αιγαίου» και λειτουργεί στη Ρόδο από τη δεκαετία του ΅80.
Πρόκειται για μια επιχείρηση που δημιουργήθηκε χάρη στο μεράκι του ιδιοκτήτη της κ. Τάσου Αναστάση, που όπως εξήγησε σε συντάκτη της «δ» είναι στο επάγγελμα από τα 16 του χρόνια. Ξεκίνησε την πορεία του εργαζόμενος στο αλιευτικό σκάφος του πατέρα του. Εκεί έμαθε τα μυστικά της θάλασσας και της αλιείας. Έμαθε να μάχεται με ούριο άνεμο αλλά έχοντας και κόντρα του τον καιρό!
Από μικρή ηλικία έμαθε τα σημεία εκείνα του Αιγαίου που υπάρχουν πρώτης ποιότητας ψάρια και θαλασσινά.
Η πορεία της ζωής του μέχρι σήμερα έχει αποδείξει πως ξέρει να παλεύει και να κερδίζει.
«Στην αρχή ξεκινήσαμε ιδρύοντας ένα ιχθυοπωλείο. Σε αυτό φέρναμε τα ψάρια που αλιεύαμε από το Αιγαίο και τα διαθέταμε με φροντίδα και αγάπη στον κόσμο», εξήγησε στη «δ» ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κ. Αναστάσης.
Στη συνέχεια στο μικρό ιχθυοπωλείο προστέθηκε και ένα τμήμα παρασκευής των ψαριών και των θαλασσινών, προκειμένου να πωλούνται έτοιμα στους πελάτες.
«Σκεφθήκαμε πως αυτός ήταν ένας τρόπος να βοηθήσουμε όσους θέλουν να γεύονται θαλασσινά και ψάρια χωρίς να αναγκάζονται να πληρώσουν μια περιουσία. Εδώ δίνουμε διέξοδο στη κρίση με τιμές που πάνε κόντρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστάσης.
Ο ιδιοκτήτης της μικρής τότε επιχείρησης δικαιώθηκε καθώς οι πολίτες αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του και τη στήριξαν με την καθημερινή τους παρουσία.
«Βλέπουμε πως τώρα πλέον ο κόσμος έχει στραφεί στην υγιεινή διατροφή. Έτσι έχει προσθέσει στο διαιτολόγιό του τα ψάρια και τα θαλασσινά που περιέχουν όλα τα πολύτιμα συστατικά που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός για να λειτουργήσει σωστά» σημείωσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.
Επισημαίνεται πως πλέον μεγάλο μέρος της πρώτης ύλης, δηλαδή του εμπορεύματος για το κατάστημα και το παρασκευαστήριο της επιχείρησης προέρχεται από τις ιχθυοκαλλιέργειες που διαθέτει ο κ. Αναστάσης στη Σύμη και τη Χάλκη.
«Θέλαμε να διαθέτουμε πάντα στους πελάτες μας πρώτης ποιότητας υλικό και το πετύχαμε».
Το εμπόρευμα μεταφέρονταν και συνεχίζει να μεταφέρεται στην επιχείρηση με τα αλιευτικά σκάφη που διαθέτει η οικογένεια. «Είχαμε στο Αιγαίο πέντε σκάφη. Σήμερα με την αλιεία ασχολείται μόνο το ένα που καλύπτει όλες τις ανάγκες που υπάρχουν», εξήγησε o ιδιοκτήτης της επιχείρησης.
Αξίζει να σημειωθεί πως η επιχείρηση που έχει αγαπηθεί από όλους τους Ροδίτες έκανε και εξαγωγές ψαριών και θαλασσινών, στην Ιταλία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.
Η φήμη της οικογενειακής επιχείρησης όμως δεν περιορίστηκε στα στενά όρια τη Ρόδου. Μέσω τηλεοπτικών σταθμών προβλήθηκε στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
«Φθάσαμε μέχρι την Ιαπωνία και το Ισραήλ», λέει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που δεν ξεχνά και τις άσχημες στιγμές που έζησε πριν ένα χρόνο όταν είδε το μεγαλύτερο μέρος της επιχείρησής του να γίνεται στάχτη από τη φωτιά που είχε ξεσπάσει. «Δεν χάσαμε το κουράγιο μας, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και να διαθέτουμε πρώτης ποιότητας αλίευμα στον κόσμο. Έπρεπε άλλωστε και να επιβιώσουμε», είπε ο κ. Αναστάσης.
Ωστόσο η ιστορία έχει και συνέχεια αφού σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει να λειτουργεί και δεύτερο κατάστημα σε άλλο σημείο της πόλης. «Βλέπουμε την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου γιαυτό και συνεχίζουμε με ακόμη ένα κατάστημα που θα φέρει τη γεύση και τη φρεσκάδα της θάλασσας σε περισσότερους Ροδίτες», είπε ο κ. Αναστάσης.
Και μια μικρή… λεπτομέρεια: Οποιος επισκεφθεί μια φορά το «Aegean Fish» και γευθεί τα περίφημα γεύματα και τις λιχουδιές του, το κάνει στέκι του και δεν το αλλάζει με τίποτα. Και για ένα πρόσθετο λόγο: Τρώει καλά και φθηνά.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/aegean-fish-to-steki-pou-agapithike-apo-tous-rodites/