Ειδήσεις

Χριστοδουλάκης: Καμία προεκλογική επιχορήγηση σε ΜΜΕ-Καμία προεκλογική μετακίνηση προσωπικού

Ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Νίκος Χριστουδουλάκης, απέστειλε σήμερα σημείωμα στους εποπτευόμενους από το Υπουργείο φορείς, προκειμένου να επισημάνει τις βασικές αρχές λειτουργίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης, όπως αυτές συζητήθηκαν νωρίτερα στο κυβερνητικό συμβούλιο.

Οπως αναφέρει, ο χαρακτήρας της κυβέρνησης (υπηρεσιακή για τη διενέργεια εκλογών) καθιστά αυτονόητη την υποχρέωση όλες οι πράξεις της Διοίκησης να είναι αυστηρά αμερόληπτες και να μην επηρεάζουν με κανένα τρόπο τη διεξαγωγή ή την έκβαση των επικείμενων εκλογών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σχέση με τα Μέσα Ενημέρωσης, για τα οποία στην προεκλογική περίοδο είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε απόφαση επιχορήγησης. Δεν πρέπει, επίσης, να λαμβάνεται οποιαδήποτε απόφαση σχετική με πρόσληψη, μεταβολή υπηρεσιακής κατάστασης υπαλλήλων ή δαπάνη αμοιβών, με οποιονδήποτε τρόπο, έμμεσο ή άμεσο, τωρινό ή μελλοντικό.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια στην άσκηση της διοίκησης και τη λήψη αποφάσεων, υπογραμμίζεται ότι στις συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων θα πρέπει να διαβιβάζεται στα Γραφεία των αρμόδιων Γεν. Γραμματέων, εκ των προτέρων η ημερήσια διάταξη και εκ των υστέρων οι λαμβανόμενες αποφάσεις.

Ειδικότερα για την οικονομία, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη συλλογή των εσόδων, στη συγκράτηση των δαπανών και τη διευκόλυνση επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην επιτάχυνση διαδικασιών που σχετίζονται με την ικανοποίηση απαιτήσεων υπέρ του Δημοσίου που λιμνάζουν, ενώ δεν επιτρέπεται η παραίτηση από οποιαδήποτε σχετική αξίωση.

Σε περίπτωση αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών που απαιτούν την εσπευσμένη δημιουργία δαπανών, θα πρέπει να ενημερώνεται άμεσα ο αρμόδιος υπουργός και η ανάγκη θα καλύπτεται μόνο μετά από σχετική έγκριση. Τέλος, ζητείται η επιτάχυνση όποιων διαδικασιών αφορούν επενδυτικές αποφάσεις

euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου