Ρεπορτάζ

Πιέζει τους αρμόδιους υπουργούς για το Ογκολογικό του Νοσοκομείου

Πιέσεις προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη συνεχίζει να ασκεί ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, προκειμένου να συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για την ολοκλήρωση του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Ρόδου.
Όπως δήλωσε στην «δ» ο καθηγητής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επικαλείται φόρτο εργασίας γι αυτό και δεν έχει συζητηθεί ακόμα στη Βουλή η ερώτηση που κατέθεσε εκ νέου τον περασμένο μήνα, εννέα περίπου μήνες μετά την τελευταία συζήτηση του θέματος στη Βουλή, για την πρόοδο του ζητήματος που αφορά στη λειτουργία Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Ρόδου.
«Κάθε εβδομάδα υπενθυμίζω στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι εκκρεμεί η συζήτηση στη Βουλή για το θέμα του Ογκολογικού Νοσοκομείου. Η απάντηση που κατ’ επανάληψη μου έχει δοθεί είναι ότι σημειώνεται καθυστέρηση λόγω φόρτου εργασίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Εγώ και με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Βουλής, κάθε εβδομάδα θα επαναφέρω το θέμα μέχρι να συζητηθεί και να δοθούν απαντήσεις για την πρόοδο του έργου. Η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει στη Ρόδο με τους καρκινοπαθείς και η λίστα αναμονής για τις θεραπείες μεγαλώνει. Η δημιουργία και λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος δεν αφορά τους πλούσιους, αφορά τους φτωχούς. Αφορά όλους εκείνους που δεν έχουν τα χρήματα να απευθυνθούν σε ιδιωτικό νοσοκομείο για να ακολουθήσουν την ενδεδειγμένη θεραπεία», δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός ο οποίος έκανε γνωστό ότι συνεχώς γίνεται δέκτης παραπόνων αλλά και ικεσιών από καρκινοπαθείς και συγγενείς τους, για να προχωρήσει η λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου.
Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «Μαζί με Δύναμη για την Ζωή» συνεχίζει τον αγώνα για την κατασκευή του Ογκολογικού – Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου αλλά και τις προσπάθειες για την βελτίωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες οι καρκινοπαθείς της Ρόδου, που συνεχώς αυξάνονται.
Την ίδια ώρα πολλαπλασιάζονται οι ασθενείς που λόγω της οικονομικής αδυναμίας, δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα για να μεταβούν στην Κρήτη, την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη για να ακολουθήσουν τη θεραπεία τους.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», γυναίκα από νησί της Δωδεκανήσου, ξεπουλάει το νοικοκυριό της μαζί με μεγάλης αξίας έπιπλα αντίκες των γονιών της, διότι η πάλη της με τον καρκίνο απαιτεί χρήματα που η ίδια πλέον δεν διαθέτει και η καθημερινότητά της έχει μετατραπεί σε μάχη για επιβίωση, για την ίδια και τα παιδιά της.
Άλλη γυναίκα από τη Ρόδο που μετέβη στην Κρήτη για ακτινοβολίες, θέλει να διακόψει την θεραπεία της και να επιστρέψει διότι η διαμονή της καλύπτεται αποκλειστικά από δωρεές και φιλανθρωπίες και νιώθει βάρος που δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα διαμονής και διατροφής της. Και δεν είναι αυτές οι μοναδικές περιπτώσεις.
Ο αριθμός των καρκινοπαθών που είτε διέκοψαν τις θεραπείες τους είτε δεν τις ξεκίνησαν ποτέ λόγω οικονομικής δυσχέρειας μεγαλώνει, παρά την τεράστια προσπάθεια του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου αλλά και των εθελοντών που συνδράμουν όπου κληθούν.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός ξεκαθαρίζει ότι θα επιμείνει όσο χρειαστεί, μέχρι να πάρει ξεκάθαρες απαντήσεις για το πού βρίσκεται η υπόθεση του Ογκολογικού Νοσοκομείου Ρόδου, η λειτουργία του οποίου θα απαλλάξει τους καρκινοπαθείς της Δωδεκανήσου από την τεράστια αγωνία της αναμονής στις λίστες για ακτινοθεραπεία, που πλέον φτάνουν τους 13.000 ασθενείς, και το οικονομικό βάρος να τα καταφέρουν μακριά από το σπίτι τους που, για πολλούς είναι απαγορευτικό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου