Ειδήσεις

Αθώοι Κουσουρνάς – Τσίκκης παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου

Aθώοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο πρώην δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς και ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ρόδου κ. Δημήτρης Τσίκκης κατηγορούμενοι για παρεμπόδιση αποτροπής κοινού κινδύνου κατά παραυτουργία.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» εφέροντο συγκεκριμένα στο διάστηκα από 31 Οκτωβρίου 2013 έως τον Μάιο του 2016 να μην έλαβαν τα προσήκοντα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης ρίψης βοθρολυμάτων στον αγωγό ομβρίων υδάτων της δημοτικής ενότητας Κοσκινού με την δημιουργία νέων συνδέσεων στον αγωγό δικτύου.
Πιο συγκεκριμένα ενώ στην περιοχή υπάρχει αποχετευτικός αγωγός οι συνδέσεις στο δίκτυο δεν είναι αρκετές για την εξυπηρέτηση όλων των νοικοκυριών, με αποτέλεσμα να συνδέονται στον αγωγό ομβρίων και τα βοθρολύματα να καταλήγουν στην θάλασσα.
Η έρευνα εις βάρος τους κινήθηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία πολίτη την 31η Οκτωβρίου 2013 ο οποίος τόνιζε ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι για την υγεία των πολιτών.
Απολογούμενοι οι κατηγορούμενοι τόνισαν ότι η ΔΕΥΑΡ συνδέει στο δίκτυο αποχέτευσης μόνο ακίνητα στα οποία ιδιοκτήτες αυτών αιτούνται την σύνδεση και περαιτέρω ότι στην επιχείρηση δεν είχαν περιέλθει καταγγελίες που να αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία διοχετεύουν τα λύματά τους στον αγωγό ομβρίων, ενώ όταν γίνεται έλεγχος οι ιδιοκτήτες δεν επιτρέπουν την πρόσβαση των αρμοδίων της επιχείρησης για έλεγχο.
Τόνισαν επίσης ότι γίνεται κάθε τι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να εκλείψουν προβλήματα που υποβαθμίζουν το περιβάλλον και τα οποία ταλανίζουν το νησί τα τελευταία 25 έτη.
Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρέστη ο δικηγόρος κ. Βασίλης Καταβενάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου