Τοπικές Ειδήσεις

Νίκος Παυλακίδης: «Συνεχίζουμε πάνω στον σχεδιασμό που είχε η Διεύθυνση Τουρισμού»

Στο πλαίσιο του ανασχηματισμού που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Κολιάδης στο διοικητικό σχήμα του Δήμου Ρόδου, ο κ. Νίκος Παυλακίδης, ανέλαβε πέραν της Δημοτικής Ενότητας Λινδίων και το νευραλγικό… χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού ως Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος. Διαδεχόμενος τον κ. Γιώργο Τόππο, δήλωσε προς την ‘δ’ ότι θα συνεχίσει να δουλεύει πάνω στον υπάρχοντα προγραμματισμό της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, με μικρές βελτιωτικές κινήσεις που στόχο έχουν να προσδώσουν υπεραξία στην πολιτική που ακολουθεί ο Δήμος, στον Τουρισμό.
«Αν κι έχω αναλάβει εδώ και μόλις μία εβδομάδα, συνεχίζουμε πάνω στον σχεδιασμό που είχε η Διεύθυνση Τουρισμού. Στόχος μου είναι να προχωρήσω, από εκεί που σταμάτησε ο προκάτοχος μου και να μην μείνει τίποτε μελέτη στο… συρτάρι.
Αυτή την περίοδο, δουλεύουμε πάνω στον προγραμματισμό δράσεων και θα προσθέσουμε κάποιες δράσεις όπως η βελτίωση της λειτουργίας των γραφείων πληροφοριών και άλλα, όπως η ανανέωση στις πινακίδες των αρχαιολογικών χώρων και η ίδρυση του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, υιοθετώντας ένα σύγχρονο και ολιστικό μοντέλο για τη διαχείριση του τουριστικού του προορισμού. Η σύσταση του DMMO Ρόδου υλοποιείται στο πλαίσιο του εθνικού έργου «SUB1 – Διαχείριση Προορισμών» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, βάσει Μνημονίου Συνεργασίας.
Επιπλέον, ετοιμαζόμαστε για την έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο, από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου 2026, όπου μαζί με τον ΠΡΟΤΟΥΡ θα συμμετέχουμε με ένα μεγάλο περίπτερο 72τ.μ. Η Ρόδος θα έχει δυναμική παρουσία σε αυτή την έκθεση, η οποία αποτελεί κάθε χρόνο ‘βαρόμετρο’ για την νέα τουριστική σεζόν ενώ δείχνει τις τάσεις και για την επόμενη. Θα είμαστε μια αποστολή αποτελούμενη από ξενοδόχους, εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, τουριστικούς πράκτορες κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση, η νέα τουριστική σεζόν είναι κοντά και πρέπει να είμαστε έτοιμοι».
Όπως ανέφερε ο κ. Παυλακίδης, τα μηνύματα για την φετινή τουριστική σεζόν είναι θετικά κι ευχή όλων είναι να έχει η Ρόδος, μία ακόμη καλή χρονιά σε αφίξεις και κίνηση.
«Αυτό που έχει σημασία, είναι να διατηρήσουμε τα νούμερα, στις αφίξεις και μετά να δούμε την προοπτική της αύξησης. Σε μια περίοδο με τόσες γεωπολιτικές, ενεργειακές και οικονομικές κρίσεις παγκοσμίως, το να σταθεροποιείται ο αριθμός των αφίξεων (και με ρεκόρ κάθε χρόνο) είναι πολύ θετικό. Αποδεικνύει τη δυναμική του προορισμού. Θέλουμε να κρατήσουμε στα ίδια επίπεδα την ένταση στην προβολή του νησιού αλλά με μεγαλύτερη έμφαση στο digital marketing, στη ψηφιακή διαφήμιση και, ίσως πιο στοχευμένα.
Σχεδιάζουμε κάποια προωθητικά events που θα συνδυάζουν πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, πάντα σε συνεννόηση με τους εκάστοτε αντιδημάρχους με στόχο να αναδεικνύεται ο τουριστικός προορισμός, μαζί με κάποια δράση ή εκδήλωση (πολιτιστικού ή αθλητικού περιεχομένου). Αυτό είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο αλλά στον σχεδιασμό μας, είναι να προσελκύουμε κόσμο από συγκεκριμένα target groups για τους μήνες που θα είναι off season (εκτός καλοκαιρινής σεζόν).
Δηλαδή θέλουμε να προσελκύσουμε επισκέπτες και κατά τους χειμερινούς μήνες που θα έρχονται με στόχο να συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις. Μας ενδιαφέρει να επιμηκύνουμε τη σεζόν αλλά αυτό χρειάζεται συντονισμό πολλών φορέων.
Να υπάρχουν ανοικτά ξενοδοχεία, επιχειρήσεις και καταστήματα. Μια πρώτη σκέψη είναι μια διοργάνωση mountain bikes που έχει από πίσω ένα τεράστιο target group στην Ευρώπη και αναζητά συνεχώς νέες διαδρομές. Ένα event που μπορεί να ξεκινήσει με περιορισμένο αριθμό ατόμων και συνεχώς να αυξάνεται. Θα το εξετάσουμε σε συνεργασία με τη διεύθυνση αθλητισμού».
Ερωτηθείς εάν συνεχιστούν και φέτος τα Press Trips, προσκαλώντας δημοσιογράφους, Influencers, Bloggers κ.λπ. που οργάνωνε η Διεύθυνση Τουρισμού, ο κ. Παυλακίδης δήλωσε τα εξής:
«Φυσικά και θέλουμε να συνεχίσουμε τέτοιες πρωτοβουλίες. Ωστόσο, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε μια καινοτομία με την δημιουργία μίας θέσης ‘brand ambassador’ (πρέσβη του προορισμού) και influencer. Δηλαδή ενός ατόμου με αναγνωρισιμότητα σε κάποιο κλάδο που θα είναι δημοφιλής και ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με αυτό ασχολούμαστε τώρα για να βρούμε ποιος θα είναι ο κατάλληλος για την θέση…»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου