Εντάξει το όνομα της Μακεδονίας ως γνωστόν είναι η ψυχή μας, αλλά τούτη την ώρα αυτή η ψυχή περί άλλων τρέμει. Περί της αξιολόγησης, του χρέους, των κλειστών συνόρων, της τουρκικής δράσης, της ΝΑΤΟικής συμπεριφοράς, των επιχειρήσεων που εξακολουθούν να κλείνουν, των ανέργων για τους οποίους ο ορίζοντας παραμένει σκοτεινός, από την διαχείριση του προσφυγικού, καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Την ώρα που όλα αυτά είναι στο τραπέζι, παραμονές του κρίσιμου παζαριού της Συνόδου κορυφής, με την Άγκυρα να ζητά όλο και περισσότερα για να τηρήσει τα στοιχειώδη, την ώρα που τα Σκόπια ετοιμάζονται να ζητήσουν ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ ως αντάλλαγμα για τη βρώμικη δουλειά που στην πραγματικότητα κάνουν ώστε να μη λερώσει τα χέρια της η κατά τα άλλα πολιτισμένη ΕΕ που καταδικάζει τις μονομερείς ενέργειες, στην κυβέρνηση κατάφεραν να τσακωθούν μεταξύ τους, αλλά και με την αντιπολίτευση για το όνομα.
Τελικά είχε άδικο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ότι σε δέκα χρόνια κανείς δεν θα ασχολιόταν με το όνομα. Ακόμα απειλεί να ρίχνει κυβερνήσεις.
Είναι ιερή εθνική μας θέση να αρνούμαστε κάτι που αποδέχεται ο υπόλοιπος πλανήτης. Είναι απόλυτα σίγουρο ότι από τη θέση του δεν είχε κάποιο φοβερό σχέδιο υπονόμευσης της χώρας. Προφανώς και του ξέφυγε η λέξη, αφού φαντάζομαι ότι στις καθημερινές του συζητήσεις για το προσφυγικό ακούει τους συνομιλητές του να αναφέρονται στην «Μακεδονία» 100 φορές την ώρα. Θα είχε άλλη διάσταση και άλλο βάρος αν ο κ. Μουζάλας χαρακτήριζε την FUROM ως Μακεδονία, σε ένα συνέδριο που θα αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα, ή γενικώς τα εθνικά μας προβλήματα, και άλλο βάρος έχει ένα φραστικό ολίσθημα σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Είκοσι πέντε χρόνια τώρα, η υπόθεση της ονομασίας της γειτονικής FYROM έχει καταστρέψει πολιτικές καριέρες αλλά και έχει φτιάξει καριέρες απίθανων τσαρλατάνων.
Οι οποίοι, μπορούν και έχουν το θράσος να καλούν άλλους σε παραίτηση για λόγους πολιτικής ευθιξίας. Ποιος; Ο άνθρωπος που δήλωνε ότι μόνον νεκρός θα υπέγραφε τρίτο μνημόνιο. Ότι θα έριχνε την κυβέρνηση παραιτούμενος εάν καταργούσαν τον ΦΠΑ στα νησιά. Οταν παρότρυνε τους κατοίκους των νησιών της Κω να μη δεχτούν hot spots στον τόπο τους και έπειτα από λίγους μήνες, έστελνε τον στρατό να τα κατασκευάσει και τα ΜΑΤ να δέρνουν τους κατοίκους. Ποιος; Ο υπουργός ΄Αμυνας που πριν μερικούς μήνες, αποκαλούσε την FUROM Μακεδονία σε συνέντευξή του στο mega και παρ’ όλο που το βίντεο κάνει τον γύρο από χθες τον γύρω των ΜΜΕ και του διαδικτύου, εξακολουθεί να κραυγάζει «Εγώ ή αυτός».
Να παραιτηθεί, λοιπόν, ο κ. Μουζάλας. Και να μείνει ο ανευθυνοϋπεύθυνος κ. Καμμένος, που έχει εκτοξεύσει, κατά καιρούς, τη μία μπούρδα μετά την άλλη και την αντίθετή της. Η να τον αντικαταστήσει ένας από τους τρεις δικούς του που παραιτήθηκαν –του την φύλαγε του πρωθυπουργού. Ο Χαϊκάλης ας πούμε. Που θα πάει στο εξωτερικό και θα τον ξέρουν και οι πέτρες, όπως ξέρουν τον κ. Μουζάλα, τόσα χρόνια ενασχολούμενο με το προσφυγικό.
Αν υπάρχει ένας σοβαρός λόγος να παραιτηθεί ο κ. Μουζάλας, θα ήταν γιατί ανακατεύθηκε με το πολιτικό τσίρκο. Γιατί είναι σαν την μύγα μες το γάλα. Να παραιτηθεί, γιατί η συμπεριφορά του δεν ταιριάζει με του Ελληνα πολιτικού. Μετρημένη, μετριοπαθής και απ’ ότι δείχνει ή τουλάχιστον εγώ πιστεύω ειλικρινής. Δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια, τον παρακολουθείς χωρίς να θέλεις να σπάσεις την τηλεόραση, δεν τσακώνεται με πολιτικούς του αντιπάλους σε πάνελ, δεν τους προσβάλει, δεν τους υποβιβάζει, ζητά συγγγώμη για γκάφες, και δεν βγάζει γελοίες ανακοινώσεις για να μας πείσει ότι άλλο εννοούσε. Να παραιτηθεί ο κ. Μουζάλας γιατί είναι το αντίθετο των Καμμένων και δεν κολλάει σ’ αυτό το τρελοκομείο. Να παραιτηθεί και να συνεχίσει αυτό που έκανε χρόνια.
Να προσπαθεί να σώζει και να προστατεύει της γης τους κατατρεγμένους. Εμείς έχουμε μπλέξει άσχημα…

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ