Ειδήσεις

Δημοσκόπηση MRB: Οι «πληγές» που βασανίζουν τους πολίτες

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αποδεικνύονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας της MRB τόσο για τη δημοφιλία των υπουργών όσο και για τα προβλήματα που βασανίζουν τους πολίτες.

Σημαντικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε νέα έρευνα παρά το γεγονός πως η διαχείριση του δεύτερου πανδημικού κύματος αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Οι «πληγές» που βασανίζουν τους πολίτες

Οι πολίτες θεωρούν ότι τα 4 σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι: Πανδημία – Covid 19 με 47,9 %, ανεργία με 47 %, υγεία/περίθαλψη με 45, 4 %, οικονομική ανάπτυξη με 29,3 %.

Δεν είναι αισιόδοξοι οι πολίτες

Σε ό,τι αφορά τους δείκτες αισιοδοξίας και συγκεκριμένα στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», το 63,8 % απαντά «Πολύ άσχημα-Αρκετά άσχημα», ενώ το 9,8 % απαντά «Πολύ καλά-Αρκετά καλά».

Θα «ζυγίσουν» την κατάσταση πριν εμβολιαστούν

Στο ερώτημα «Θα εμβολιαστείτε αν κυκλοφορήσει εμβόλιο για την προστασία από τον covid 19», το 44,2 % απαντά «Θα πράξω ανάλογα μετά από εκτίμηση της κατάστασης που θα ισχύει τότε», το 32,7%«Θα εμβολιαστώ κανονικά για προληπτικούς λόγους», ενώ το 18,5% απαντά «Δεν θα εμβολιαστώ γιατί είμαι εναντίον των εμβολίων γενικά» και «Δεν θα εμβολιαστώ γιατί δεν φοβάμαι ότι θα αρρωστήσω/ το θεωρώ απίθανο».

«Φόβος» η λέξη που εκφράζει τους περισσότερους

Η λέξη «Φόβος» σε ποσοστό 54% εκφράζει περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας, ακολουθούν η «Ελπίδα» με ποσοστό 37,9%, η «Οργή» με 37,3% και η «Ντροπή» με 28,4%.

Ελληνοτουρκικές Σχέσεις

Στο ερώτημα «Πόσο πιθανό θεωρείται ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών», οι πολίτες με ποσοστό 54,1 % απαντούν «πολύ» και «αρκετά».

Πηγή: newpost.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου