Το υπουργείο Τουρισμού απηύθυνε πρόσκληση υποβολής προσφορών με χρήση ΕΣΗΔΗΣ προς επιλεγμένους οικονομικούς φορείς οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο Προμηθευτών και Παρόχων Υπηρεσιών της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Τομέα Τουρισμού για την απευθείας ανάθεση σύμβασης, με σκοπό την παροχή Υπηρεσιών Τεχνικής Βοήθειας Εκπόνησης Μελέτης με αντικείμενο «Ορεινός Τουρισμός: Δυνατότητες και Προοπτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα», στο πλαίσιο υλοποίησης Δράσης που έχει ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 74.000 ευρώ με ΦΠΑ. Ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών έχει οριστεί η 22η Ιουλίου και ώρα 15:00 ενώ η διενέργεια του διαγωνισμού θα γίνει στις 23 Ιουλίου και ώρα 10:00. Η πρόκληση απευθύνεται στις εταιρείες ETAM A.E. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, PLANET A.E ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, και REMACO Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Τουρισμού υλοποιεί μεταξύ άλλων το Υποέργο «Ορεινός Τουρισμός» στο πλαίσιο της δράσης «Τουριστική Ανάπτυξη» η οποία εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Όπως αναφέρεται για το συγκεκριμένο Υποέργο η περαιτέρω ανάπτυξη των εγκαταστάσεων ορεινού και χειμερινού τουρισμού (χιονοδρομικά κέντρα) και ο παράλληλος εκσυγχρονισμός της κείμενης νομοθεσίας ανέγερσης, αδειοδότησης και λειτουργίας των σχετικών υποδομών θα λειτουργήσουν ως μοχλοί προσέλκυσης επενδύσεων και αύξησης της απασχόλησης.
Στόχοι του Υποέργου είναι:
– η βελτίωση του τουριστικού προϊόντος προκειμένου να καταστεί η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για χειμερινές και ορεινές δραστηριότητες συγκλίνοντας προς άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.
– η αναβάθμιση των υποδομών υφισταμένων χιονοδρομικών κέντρων υψηλού επιπέδου που θα προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες και θα συμβάλλουν στην αύξηση του τοπικού ΑΕΠ.
– η επίτευξη μεγαλύτερης χειμερινής τουριστικής περιόδου και πιο ελκυστικές ευκαιρίες για ορεινό τουρισμό που θα είναι επωφελής για ολόκληρη την περιοχή. Η βιώσιμη τοπική ανάπτυξη και η αποδοτικότερη διαχείριση των φυσικών πόρων με σκοπό την λειτουργία των εγκαταστάσεων με μικρότερο αποτύπωμα ρύπων και λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.
Πηγή: tornosnews.gr