Τοπικές Ειδήσεις

Παρέμβαση Μίκας Ιατρίδη για τη στελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου της Κω.

Τη στελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου της Κω ζήτησε στη Βουλή από το Υπουργείο Υγείας η Μίκα Ιατρίδη.

Ειδικότερα, η βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή του «Συλλόγου Νεφροπαθών και συμπαραστατών τους Νήσου Κω» με την οποία ζητείται η άμεση πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη Μονάδα.

Όπως επισημαίνεται και στην επιστολή του Συλλόγου, αυτή τη στιγμή στη Μονάδα υπηρετούν μια Νεφρολόγος, ένας Γενικής Ιατρικής και 6 Νοσηλευτές. Ωστόσο, είναι απαραίτητη η στελέχωση της Μονάδας με τρεις νεφρολόγους και οκτώ έμπειρους νοσηλευτές, με δεδομένο ότι οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στην Κω αντικειμενικά δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν με την υπάρχουσα στελέχωση.

Τέλος, στην αναφορά επισημαίνεται και η ανάγκη να αναβαθμιστεί η θέρμανση /ψύξη της μονάδας, μιας και οι ασθενείς πρέπει να βρίσκονται σε μια σωστά ελεγχόμενη θερμοκρασία, ενώ τονίζεται ότι το νοσοκομείο της Κω καλύπτει τις ανάγκες ενός νησιού που αποτελεί τον τέταρτο κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας ενώ καλύπτει και τις ανάγκες των γύρω νησιών.

Για το θέμα η Μίκα Ιατρίδη είχε και επικοινωνία με την Υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Μαρία Δίπλα, με την οποία είχε και εκτενή συνεργασία για τα ζητήματα της Υγείας στα Δωδεκάνησα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου